2 Χρόνια COSMOTE HISTORY: Aναβάθμιση σε HD & πάνω από 40 νέες πρωτότυπες παραγωγές ντοκιμαντέρ το 2018...

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το COSMOTE HISTORY, το μοναδικό ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ, που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ, με στόχο να προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας και ήδη έχει αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητο ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο.
Με το COSMOTE HISTORY στόχος μας ήταν να αναδείξουμε αυτόν τον πλούτο και να φέρουμε τους συνδρομητές μας πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να κάνουμε τους συμπολίτες μας περήφανους για την κληρονομιά τους. Η υψηλή θέση που έχει κατακτήσει το κανάλι στην προτίμηση των τηλεθεατών, δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τα δύο χρόνια λειτουργίας του καναλιού.       
Στα δύο αυτά χρόνια, το COSMOTE HISTORY έχει φέρει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, έχει προβάλλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής, όπως το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS κ.ά.
Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας.

2018: Πάνω από 40 νέες παραγωγές & συμπαραγωγές στο COSMOTE HISTORY HD  
Το 2018, στο COSMOTE HISTORY θα κάνουν πρεμιέρα πάνω από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ, αλλά και συμπαραγωγές, ενώ από τις 14 Φεβρουαρίου, το κανάλι θα μεταδίδεται σε υψηλή ευκρίνεια.
«Το COSMOTE HISTORY έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο δημιουργίας του και πλέον περνά στην φάση της ενηλικίωσης. Από φέτος, το πρόγραμμα του καναλιού εμπλουτίζεται σημαντικά, διατηρώντας πάντα τον ελληνικό προσανατολισμό του», ανέφερε ο κ. Τσαμάζ.
Μεταξύ άλλων, έρχονται η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αθωνική Πολιτεία» για την ιστορία των μοναστηριών και το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών της Αθωνικής Πολιτείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Οι Θρύλοι των Γηπέδων» με πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα, η σειρά «Βιβλία και Βιβλιοθήκες», όλα σε παραγωγή COSMOTE TV. Από συμπαραγωγές, οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τη σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: H δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος» για την κρίσιμη δεκαετία που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» για τον κορυφαίο έλληνα λογοτέχνη, «Τα Λάφυρα», για τις αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από τη χώρα καταγωγής τους, κ.ά.
Συνολικά, το 2018 το COSMOTE HISTORY HD θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, που καλύπτουν το 25% του νέου προγράμματος του καναλιού.
Επίσης, το COSMOTE HISTORY θα αναλάβει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου. Το αρχείο του δημιουργού περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Στα σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ είναι το περιεχόμενο του COSMOTE HISTORY να διατεθεί για τις εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών στα σχολεία. «Όραμά μας είναι το COSMOTE HISTORY να γίνει η παρακαταθήκη του Ομίλου ΟΤΕ για τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό, σκοπεύουμε να θέσουμε τα ντοκιμαντέρ που έχουμε εξασφαλίσει για το πρόγραμμα του καναλιού, στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.