Δορυφορικά Flash Extra και COSMOTE TV News...


"Μελλοντικά πλάνα για τη πλήρη ενοποίηση περιεχομένου και ψηφιακών ευκολιών της Δορυφορικής πλατφόρμας με τη νέα COSMOTE TV"...
 
Μέσα στο 2021 υπάρχουν πλάνα διάθεσης για το νέο Android Box της Ελληνικής πλατφόρμας COSMOTE TV (για τις ΟΤΤ υπηρεσίες), το οποίο θα είναι επίσης ένα μοντέλο της Skyworth “HY44G” (σε Android 10) και θα λειτουργεί με βάση το ολοκληρωμένο κύκλωμα `η chipset Amlogic S905X4! 
 
Με Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) “Quad-core 2.0 GHz (ARM Cortex-A55)”, Μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) “ARM Mali-G31 MP2”, RAM “2GB”, Storage “8GB” και υποστήριξη “AV1 Decoding”… 
"Από εκεί και πέρα υπάρχουν πλάνα για τη υλοποίηση της πλήρης ενοποίησης περιεχομένου και ψηφιακών ευκολιών της Δορυφορικής πλατφόρμας με τη νέα COSMOTE TV"...
...

"Μελλοντικά πλάνα για τη πλήρη ενοποίηση περιεχομένου και ψηφιακών ευκολιών της Δορυφορικής πλατφόρμας με τη νέα COSMOTE TV"... 
Από εκεί και πέρα μετά τη την κατάργηση της πλατφόρμας “COSMOTE TV GO” και την μετάβαση στις εφαρμογές της νέας COSMOTE TV για κινητές συσκευές, LapTops/PC και Smart TVs”, χάθηκαν κάποιες ψηφιακές ευκολίες διασύνδεσης ανάμεσα στο δορυφορικό αποκωδικοποιητή και τις εφαρμογές της νέας COSMOTE TV για κινητές συσκευές και LapTops/PC.

Όπως:
1) “να προγραμματίζεις απομακρυσμένα εγγραφές στον αποκωδικοποιητή σου μέσα από τις εφαρμογές της νέας COSMOTE TV”.
2) “να έχεις κοινά αγαπημένα προγράμματα και κανάλια, άλλα και τα ίδια προφίλ στον αποκωδικοποιητή και τις εφαρμογές της νέας COSMOTE TV
3) “να έχεις ίδια bookmarks με τον αποκωδικοποιητή σου, ώστε να ξεκινάς ένα πρόγραμμα από τον δορυφορικό αποκωδικοποιητή σου και να το συνεχίζεις στις εφαρμογές της νέας COSMOTE TV”
4) “να νοικιάζεις μία ταινία από το Movies Club και τον δορυφορικό αποκωδικοποιητή σου και να την βλέπεις και στις εφαρμογές της νέας COSMOTE TV και αντίστροφα...”

Επίσης υπάρχουν ψηφιακές ευκολίες και οι επιπρόσθετες διαφορές με επιπλέον δυνατότητες που προσφέρονται με καλύτερη ποιότητα εικόνας μέσω των εφαρμογών της νέας COSMOTE TV και σε περιβάλλον του Android TV Box της ΟΤΤ:
Όπως:
1) “Να βλέπεις την υπηρεσία “Replay TV και Restart” (σε όσες γραμμικές υπηρεσίες της πλατφόρμας είναι διαθέσιμες στην ΟΤΤ), σε ανάλυση ποιότητας μέχρι και 1080p `η σε 2160p για την υπηρεσία COSMOTE 4K! Σε αντίθεση με την Ηybrid TV μέσω δορυφόρου η οποία προσφέρει την υπηρεσία “Replay TV και Restart” σε ανάλυση ποιότητας μέχρι και 576p, με εξαίρεση τις HD υβριδικές πλατφόρμες “COSMOTE TV Plus, National Geographic+, BBC Earth, Nickelodeon+, Fox Play, Cartoon Network”...
2) “Να συνδυάζεις On demand & Live TV περιεχόμενο σε μια προσωποποιημένη εμπειρία θέασης και να πλοηγείσαι σε ένα φρέσκο μενού με εύκολο περιβάλλον πλοήγησης”
3) “Να απολαμβάνεις την υπηρεσία ΟΤΤ σε διαφορετικές συσκευές (smartphone, tablet, laptop/PC) και για πρώτη φορά απευθείας με εφαρμογή σε Smart TV (Android TV, Samsung TV, LG TV)”
4) “Nα δημιουργείς ξεχωριστά προφίλ και να λαμβάνεις προτάσεις σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα σου και να κάνεις λήψη προγραμμάτων για να τα βλέπεις offline σε κινητές συσκευές”
5) “Να έχεις δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές προστιθέμενου περιεχομένου μέσω του Android TV Box της ΟΤΤ”


Αυτές οι διαφορές πρόσβασης δημιουργούν τις προϋποθέσεις για "Μελλοντικά πλάνα πλήρης ενοποίησης περιεχομένου και ψηφιακών ευκολιών της Δορυφορικής πλατφόρμας με τη νέα COSMOTE TV"
, που θα διορθώσουν όλες αυτές τις διάφορες δυνατοτήτων στις ψηφιακές ευκολίες και στις υβριδικές υπηρεσίες μέσω IP, ανάμεσα στην ΟΤΤ και την δορυφορική υπηρεσία τηλεόρασης... Τα πλάνα χρονοδιαγράμματος υλοποίησης είναι ένα μεγάλο ερώτημα (ίσως υλοποιηθούν μετά το τέλος του 2021), "καθώς θα εμπεριέχουν τη σταδιακή μετάβαση από την υφιστάμενη υβριδική πλατφόρμα (Ηybrid TV μέσω δορυφόρου), στην πλήρη ενσωμάτωση της πλατφόρμας υπηρεσιών και δυνατοτήτων της νέας COSMOTE TV, μέσω της υλοποίησης ενός νέου λογισμικού για linux δορυφορικούς δέκτες σαν αυτούς που χρησιμοποιεί η δορυφορική πλατφόρμα της COSMOTE TV".
"`Η την εναλλακτική υλοποίηση νέων 4Κ υβριδικών δεκτών που θα συνδυάζουν δυνατότητες, όπως ο υβριδικός δέκτης που χρησιμοποιεί η μητρική εταιρεία του ΟΤΕ στην γερμανική αγορά. Ο «Media Receiver 601 Sat», ένας δέκτης πολυμέσων με δυνατότητα UHD που συνδυάζει τη δημοφιλή δορυφορική λήψη με τα καινοτόμα πλεονεκτήματα IPTV “με πρόσβαση 4Κ, LiveTV μέσω δορυφόρου, LiveTV μέσω IP-TV σε UHD και πρόσβαση σε On Demand περιεχόμενο (UHD/HD), Replay TV, Timeshift, Record, HDR...κ.α.). Kαι αν η δορυφορική λήψη μιας υπηρεσίας επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, τότε αυτόματα η μονάδα του αποκωδικοποιητή θα αλλάξει σε λήψη γραμμικής ροής μέσω IPTV και αντίστροφα"!

"Αλλά και ενδεχομένως την υλοποίηση λύσεων τύπου “the Android TV Operator Tier” για την επιπρόσθετη δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές προστιθέμενου περιεχομένου. Η οποία επεκτείνει την υπάρχουσα συνδρομητική τηλεόραση από “αποκωδικοποιητές Linux, smartphone, tablet και φορητούς υπολογιστές”, σε υβριδικούς αποκωδικοποιητές Android TV"…
Είδομεν