Βιογραφικά Μουσικά Ντοκιμαντέρ και Films στο CINOBO: Με Iggy Pop (Stooges), Nick Cave, Ian Dury, Dalida και άλλους...


Για τους σινεφίλ η πρόσβαση σε φεστιβαλικές και αριστουργηματικές ταινίες του ανεξάρτητου Κινηματογράφου, καθώς και σε βιογραφικά μουσικά ντοκιμαντέρ και ταινίες (που τρέχουν αυτή τη περίοδο με Iggy Pop - Stooges, Nick Cave, Ian Dury, Dalida και άλλους), έρχονται κυρίως μέσω της streaming πλατφόρμα της Cinobo (με πρόσβαση μέσω εφαρμογών σε κινητές συσκευές, Smart TVs και LapTop/PC στο δικτυακό τόπο: “https://cinobo.com”)…
Βιογραφικά μουσικά ντοκιμαντέρ και ταινίες που τρέχουν αυτή τη περίοδο κυρίως μέσω της streaming πλατφόρμα της Cinobo (μέσω εφαρμογών σε κινητές συσκευές, Smart TVs και LapTop/PC στο δικτυακό τόπο: “https://cinobo.com”):

O Τζιμ Τζάρμους σκηνοθετεί τον Ίγκυ Ποπ και τους Stooges
Gimme Danger: Η Ιστορία των Stooges (Gimme Danger)
Ντοκιμαντέρ, Μουσικό

Όσοι αγαπούν τη μουσική περισσότερο από τα κουτσομπολιά θα εκτιμήσουν την απλή και ξεκάθαρη ματιά του Τζιμ Τζάρμους («Μόνο oι Εραστές Μένουν Ζωντανοί») στα χρόνια της rock ‘n’ roll μυθολογίας, με όχημα τον Ίγκι Ποπ και τους Stooges του που με ειλικρίνεια περιγράφουν τα ενδότερα της βιομηχανίας, αποδομώντας μια ολόκληρη εποχή. Η ιστορία των The Stooges, ενός εκ των μεγαλύτερων rock ‘n’ roll συγκροτημάτων όλων των εποχών, μέσα από ένα πολιτιστικό, πολιτικό, ιστορικό και μουσικό πρίσμα. Οι περιπέτειές τους, οι σχέσεις μεταξύ των μελών, τα «κατορθώματά» τους, οι λόγοι πίσω από τις επιτυχίες όπως και τις μουσικές εμπνεύσεις τους, καθώς, τέλος, η κληρονομιά που άφησαν στη μουσική εν γένει.
Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό - Φεστιβάλ Καννών 2016
Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό - Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2016

"20.000 Μέρες στη Γη"
Ντοκιμαντέρ, Βιογραφικό

Ξεχωριστή περίπτωση (αυτο)βιογραφικού σημειώματος με ταιριαστή μίξη μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, ό,τι ακριβώς θα περιμέναμε δηλαδή από τον Νικ Κέιβ, αυτόν τον μοναδικό καλλιτέχνη που διαπρέπει με άνεση και στο μικρό αυτό πέρασμά του στον κινηματογραφικό χώρο. Ένα φανταστικό 24ωρο της ζωής του Nick Cave που διερευνά ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστό και αποτυπώνει τη συναρπαστική εξέλιξη ενός δημιουργικού πνεύματος.
Χρυσή Αθηνά Μουσική + Φιλμ - Νύχτες Πρεμιέρας 2014
Βραβείο Σκηνοθεσίας - Φεστιβάλ Sundance 2014
Βραβείο Μοντάζ - Φεστιβάλ Sundance 2014

"Sex + Drugs + Rock + Roll"
Μουσικό, Βιογραφικό, Δράμα

Ή πώς το Γκόλουμ γίνεται πανκ. Ο Άντι Σέρκις άφησε πίσω του τις motion-capture ερμηνείες που τον έκαναν διάσημο, για μια χορταστική βιογραφία ενός υπερόπτη που είχε ξεπεράσει προ πολλού το προσδόκιμο της ζωής του και ζούσε την κάθε μέρα σαν να ήταν η τελευταία. Σαν αυθεντικός πανκ δηλαδή. Η πολυτάραχη ζωή του Βρετανού θρύλου της πανκ, Ίαν Ντούρι, γνωστού από τις κλασικές επιτυχίες "Sex + Drugs + Rock + Roll" και "Hit Me With Your Rhythm Stick", ζωντανεύει σε μια ξεχωριστή ταινία για τη συναρπαστική διαδρομή του από την παιδική του ηλικία και τον αγώνα του ενάντια στην πολιομυελίτιδα, μέχρι και την κατάκτηση της κορυφής και της ανάδειξής του σε μουσικό παγκοσμίου βεληνεκούς.

Ψάχνοντας τον Sugar Man
Ντοκιμαντέρ, Βιογραφικό, Μουσικό

Όχι απλά μια οσκαρική και πολυβραβευμένη ταινία για τη δύναμη της μουσικής, αλλά μια ταινία για τη δύναμη του ανθρώπου. Μια σύγχρονη, αγωνιώδης και συγκινητική οδύσσεια που σου φανερώνει τα μυστικά της με τον δικό της ρυθμό. Στο τέλος του 1960, δύο παραγωγοί ανακαλύπτουν έναν μουσικό σε ένα μπαρ του Ντιτρόιτ. Εντυπωσιασμένοι από τις μελωδίες του, ηχογραφούν μαζί του ένα άλμπουμ, πιστεύοντας ότι θα γίνει ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της εποχής. Όμως το άλμπουμ αποτυγχάνει εμπορικά κι ο καλλιτέχνης μένει στην αφάνεια. Εντωμεταξύ, μια πειρατική ηχογράφησή του φτάνει στη Νότια Αφρική, όπου γνωρίζει εκπληκτική επιτυχία. Xρόνια αργότερα, δύο Νοτιοαφρικανοί θαυμαστές του αποφασίζουν να αναζητήσουν τον ήρωα που άλλαξε το μουσικό τοπίο της χώρας τους. Η έρευνα τους οδηγεί στην πιο απίστευτη ιστορία: αυτή της ζωής του μουσικού Σίξτο Ροντρίγκεζ.
'Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2013
Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντερ - Νύχτες Πρεμιέρας 2012
Βραβείο Κοινού - Φεστιβάλ Sundance 2012

Ciao Amore... Dalida
Βιογραφικό, Μουσικό, Εποχής

Τo συγκινητικό, τραγικό πορτρέτο μιας χαρισματικής, συναισθηματικά περίπλοκης και αντισυμβατικής γυναίκας που έζησε σε μια συμβατική εποχή. Μέσα σε μία ταινία χωράει αυτούσιο το μεγαλείο της Δαλιδά, της λαμπερής σταρ, της παθιασμένης ερωμένης, της γυναίκας που η ζωή συνδέθηκε απόλυτα με το θάνατο. Από τη γέννησή της στο Κάιρο το 1933 ως την πρώτη συναυλία της στο θέατρο Ολύμπια στο Παρίσι το 1956, από το γάμο της με τον Λουσιέν Μορίς μέχρι το απόγειο της ντίσκο σκηνής, από το αποκαλυπτικό της ταξίδι στην Ινδία μέχρι τη διεθνή επιτυχία του "Gigi L’ Amoroso". Παρά τον τραγικό της θάνατο, το αστέρι και το απίστευτο ταλέντο της Δαλιδά, της μεγάλης ντίβας της ευρωπαϊκής μουσικής, συνεχίζει να λάμπει μέχρι και σήμερα. Η ταινία εξιστορεί την ταραχώδη ζωή της.

Diamonds in the Night Sky
Ντοκιμαντέρ, Μουσικό

Πώς ένας ραδιοφωνικός σταθμός άλλαξε τον πολιτιστικό ιστό μιας πόλης στα 90's. Η ιστορία του Jazz fm - Athens. Ο Jazz fm ξεκίνησε τo 1991, όταν ακόμη στο ραδιόφωνο δεν υπήρχαν playlists και "αιθέριες" φωνές, αλλά συναισθήματα και παρέες με όνειρα. Άρχισε δειλά - δειλά να εκπέμπει κάθε βράδυ από τις 00:00 μέχρι τις 04:00 και μετά από ένα χρόνο ήταν στον αέρα όλο το 24ωρο. Ο Jazz fm επηρέασε τους μουσικούς, τους χώρους που τους φιλοξενούσαν που αυξήθηκαν κατά πολύ, την ελληνική jazz παραγωγή, τον περιοδικό τύπο και τα ωδεία. Το Diamonds in the Night Sky μιλάει για το όραμα 5-6 ανθρώπων που έγινε μέρος της καθημερινότητας για χιλιάδες άλλους επί 5,5 χρόνια.
Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2019
https://cinobo.com