Γερμανία – “Πλάνα επιδότησης εξοπλισμού για γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ τύπου Starlink σε αγροτικές περιοχές”...


Γερμανία – “Πλάνα επιδότησης εξοπλισμού για γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ τύπου Starlink σε αγροτικές περιοχές”...

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Handelsblatt, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έχει αποφασίσει να υλοποιήσει πλάνα προκειμένου να επιδοτήσει τον εξοπλισμό δορυφορικού ίντερνετ τύπου Starlink, κυρίως σε αγροτικές περιοχές προκείμενου να μειωθούν οι ανισότητες για γρήγορο ίντερνετ απέναντι στις μητροπολιτικές περιοχές της χώρας, αλλά και οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία...


Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδοτήσει την αγορά δορυφορικών πιάτων Starlink και παρόμοιων παρόχων ασύρματων συνδέσεων στο Διαδίκτυο με επιχορηγήσεις σε νοικοκυριά αξίας 500 ευρώ.
Η απόφαση ελήφθη όταν ο υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer συναντήθηκε με τον ιδρυτή της SpaceX, Elon Musk στο εργοτάξιο του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου της Tesla κοντά στο Βερολίνο στα μέσα Μαΐου.
"Το μηνιαίο κόστος για τη χρήση της σύνδεσης στο Διαδίκτυο δεν θα καλυφθεί από την επιχορήγηση", η Starlink προσφέρει δορυφορικό internet με μηνιαία χρέωση 99 ευρώ. Το Starlink έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικό internet σε τοποθεσίες όπου η πρόσβαση ήταν αναξιόπιστη, ακριβή ή εντελώς μη διαθέσιμη.

Ένα δορυφορικό πιάτο, ένας δρομολογητής και ένα καλώδιο είναι το πακέτο Starlink εξοπλισμού για πρόσβαση γρήγορου Ίντερνετ μέσω δορυφόρου! 
Ο αστερισμός Starlink θα αποτελείται από 12.000 συνολικά δορυφόρους με το πέρας υλοποίησης του συνολικού project το οποίο και θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ η διαθεσιμότητα του αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερες περιοχές μέχρι το τέλος του 2021.
Πηγή: "https://www.handelsblatt.com"