COSMΟΤΕ TV με 579 χιλιάδες συνδρομητές κατά το Β` τρίμηνο του 2021 και “ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΦΗ” μια πρώτη γεύση από Super League…

Νέα Ενημέρωση: Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το B’ τρίμηνο του 2021 και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, έδωσε μια πρώτη γεύση από Super League, τονίζοντας ότι "ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΦΗ" θα παίζουν από φέτος στην COSMOTE TV… Στις 30 Ιουνίου του 2021, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών τηλεόρασης ανήλθε στις 579 χιλιάδες, αυξημένος κατά 2,8% σε ετήσια βάση, καθώς ο ΟΤΕ συνεχίζει να αξιοποιεί τις νέες υπηρεσίες Over-the-Top (περίπου το 1/5 των συνολικών συνδρομητών), και το ελκυστικό του περιεχόμενο. Μετά από μια μακρά περίοδο όπου τα καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά και δεν μπορούσαν να αναμεταδώσουν το αθλητικό περιεχόμενο, τα έσοδα έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, καθώς αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί...
...

“ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΦΗ”, μια πρώτη γεύση από Super League στην COSMOTE TV…

Στην συνέντευξη για τα οικονομικά αποτελέσματα για το B’ τρίμηνο του 2021, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, έδωσε μια πρώτη γεύση από Super League, τονίζοντας ότι "ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΦΗ" θα παίζουν από φέτος στην COSMOTE TV… Επίσης αναφέρθηκε και στην Premier League που θα συνεχίζει και φέτος στην COSMOTE TV, αλλά τα δικαιώματα μετάδοσης από το καλοκαίρι του 2022 και μετά περάσαν σε “πρακτορείο”... και δεν ξέρουμε ακόμη την κατάληξη... “εάν θα περάσουν όλοι οι αγώνες σε μια πλατφόρμαθα σπάσουν σε κομμάτια”! Όπως και να έχει, η COSMOTE TV έχει εξασφαλισμένο αθλητικό περιεχόμενο με “Champions League, Europa League, Serie A, Premier League (2021- 2022),κ.α.…, και τους εντός έδρας αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος μεΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΦΗ”, ενώ υπάρχουν συζητήσεις και με άλλες ομάδες της Super League...

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το B’ τρίμηνο του 2021 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Μήνυμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Μιχάλη Τσαμάζ:
«Ο Όμιλος ΟΤΕ κατέγραψε ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο στην Ελλάδα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που επηρεάστηκε σημαντικά από την υγειονομική κρίση. Καταφέραμε να ενισχύσουμε τις επιδόσεις μας σε όλους τους κύριους δείκτες (KPIs) και τις γραμμές εσόδων. Τα έσοδα περιαγωγής άρχισαν να ανακάμπτουν, καθώς η τουριστική κίνηση σταδιακά αποκαθίσταται. Οι τάσεις βελτιώθηκαν και στην Ρουμανία, όπου λάβαμε υπό όρους έγκριση για την πώληση της Telekom Romania (Σταθερή). Πετύχαμε σημαντική ενίσχυση του EBITDA τόσο στην Ρουμανία, όσο και στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση των ταμειακών ροών.
Η συνεχής ανάκαμψη και ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής οικονομίας, η ποιότητα της τεχνολογικής μας υποδομής και η τεχνογνωσία των ανθρώπων μας, αλλά και οι θετικές τάσεις που καταγράφονται από τις αρχές του έτους, ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας για το 2021, καθώς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση.»
Προοπτικές
Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας άρχισε σταδιακά να υποχωρεί, μετά την άρση του lockdown, τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, και την επιτάχυνση των εμβολιασμών. Ο Όμιλος ΟΤΕ αναμένει ενίσχυση των εσόδων και αύξηση της κερδοφορίας το 2021, παρά τους κινδύνους που σχετίζονται με τις μεταλλάξεις του COVID-19.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) της Ελλάδας, ύψους €30,5 δισ., ένα σημαντικό βήμα για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση κρίσιμων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων στη χώρα και την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Ο ΟΤΕ έχει την τεχνογνωσία για να υποστηρίξει την ψηφιακοποίηση της χώρας και να προσφέρει το τεχνολογικό υπόβαθρο που θα επιταχύνει τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Ο ΟΤΕ συνεχίζει να επωφελείται από την υπεροχή των δικτυών του, παρέχοντας ακόμη γρηγορότερες ταχύτητες στους πελάτες του. Η δυναμική ανάπτυξη των δικτύων FTTC/H και 5G αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον ΟΤΕ και του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες και να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Για το 2021, η Διοίκηση αναμένει προσαρμοσμένες επενδύσεις ύψους €550 εκατ. περίπου, και προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές €575 εκατ. περίπου. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν σε €480 εκατ. περίπου, αποτελώντας και τη συνολική Αμοιβή προς τους Μετόχους για το 2021 (μη συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την πώληση της Telekom Romania), μια αύξηση 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος....

Η διείσδυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών οπτικής ίνας συνέχισε να σημειώνει πρόοδο έχοντας πλέον αγγίξει το 46% του συνόλου των συνδρομητών ευρυζωνικών υπηρεσιών, μια αύξηση 8 ποσοστιαίων μονάδων σε ετήσια βάση. Με τους πελάτες να υιοθετούν όλο και περισσότερο υπηρεσίες FTTx, το ποσοστό των πελατών που απολαμβάνουν ταχύτητες 100Mbps ή μεγαλύτερες έχει αγγίξει το 17% των συνδέσεων οπτικών ινών, περισσότερο από το διπλάσιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Χάρη στις συνεχείς αναβαθμίσεις στην ταχύτητα και την ποιότητα των υπηρεσιών του, ο ΟΤΕ είναι σε θέση να διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του και να αυξάνει τα έσοδα ευρυζωνικών υπηρεσιών, αντισταθμίζοντας την πίεση από άλλες υπηρεσίες σταθερής.
Ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τη στρατηγική του για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του και εκτιμά ότι η πώληση της σταθερής στη Ρουμανία θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, κατόπιν της πρόσφατης, υπό όρους, έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της συμφωνίας μεταξύ ΟΤΕ και Orange Romania.
Ο ΟΤΕ συνεχίζει να επεκτείνει τις υποδομές οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH), καθώς η ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες συνεχίζει να αυξάνεται. Η διαθεσιμότητα του FTTH του ΟΤΕ έφτασε τα 388 χιλιάδες νοικοκυριά το πρώτο εξάμηνο του 2021, με στόχο να ξεπεράσει τα 550 χιλιάδες στο τέλος αυτής της χρονιάς. Καθώς περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πελάτες παίρνουν ακόμη υπηρεσία από υποδομή χαλκού, η αυξανόμενη διαθεσιμότητα υπηρεσιών οπτικής ίνας αναμένεται να υποστηρίξει μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη του Ομίλου. 


Σε συνέχεια της επιτυχημένης εμπορικής διάθεσης υπηρεσιών 5G, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας φάσματος στα τέλη του 2020, ο ΟΤΕ επεκτείνει με γρήγορους ρυθμούς την κάλυψη 5G ήδη επιτυγχάνοντας τον αρχικό του στόχο για το έτος. Η πληθυσμιακή κάλυψη υπηρεσιών 5G στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει ήδη ξεπεράσει το 97% και 90% αντίστοιχα. Ο ΟΤΕ στοχεύει σε πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη 5G 60% στα τέλη του 2021 και στην κάλυψη των αυτοκινητοδρόμων έως το 2023, ενώ συνεχίζει να προωθεί τη χρήση δεδομένων μέσω του δικτύου 4G/4G+. Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με 27 χώρες για υπηρεσίες περιαγωγής των ξένων επισκεπτών μέσω του δικτύου της 5G.

COSMΟΤΕ TV με 579 χιλιάδες συνδρομητές κατά το Β` τρίμηνο του 2021...
COSMΟΤΕ TV αύξηση συνδρομητικής βάσης με 579 χιλιάδες συνδρομητές κατά το Β` τρίμηνο του 2021...
Στις 30 Ιουνίου του 2021, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών τηλεόρασης ανήλθε στις 579 χιλιάδες, αυξημένος κατά 2,8% σε ετήσια βάση, καθώς ο ΟΤΕ συνεχίζει να αξιοποιεί τις νέες υπηρεσίες Over-the-Top, και το ελκυστικό του περιεχόμενο. Μετά από μια μακρά περίοδο όπου τα καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά και δεν μπορούσαν να αναμεταδώσουν το αθλητικό περιεχόμενο, τα έσοδα έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, καθώς αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί...


COSMΟΤΕ ΤV 
Q2 2021
Q2 2020
Δ
Συνδρομητές PayTV 
Ελλάδα 
(DTH - Δορυφορική Τηλεόραση + OTT/IP)
578.851
 563.197
+2,8%