Το iKO Media Group αξιοποιεί τη δορυφορική ικανότητα Eutelsat για να λανσάρει το eCLUTCH, ένα καινοτόμο πακέτο eSports, φέρνοντας νέο περιεχόμενο gaming στο ευρύτερο κοινό

Το iKO Media Group αξιοποιεί τη δορυφορική ικανότητα του Eutelsat για να λανσάρει το eCLUTCH, ένα καινοτόμο νέο πακέτο eSports, φέρνοντας νέο περιεχόμενο gaming σε ευρύτερο κοινό, ξεκινώντας από την τροχιακή θέση "Eutelsat 16E"...

Ο συνεργάτης υπηρεσιών πολυμέσων, iKO Media Group προωθεί τη σχέση του με τον Όμιλο Eutelsat
(Euronext Παρίσι, Χρηματιστήριο Λονδίνου: ETL), για να φέρει ένα καινοτόμο νέο πακέτο eSports TV, eCLUTCH, στις οθόνες σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Ξεκινώντας από την τροχιακή θέση 16° ανατολικά της Eutelsat, HOTBIRD στις 13° Ανατολικά και 7/8° Δυτικά, η πλατφόρμα περιλαμβάνει αρχικά 10 κανάλια eSports και gaming, με περισσότερα να συμμετάσχουν στο εγγύς μέλλον.
Η αγορά των eSports αναμένεται να ξεπεράσει τους 856 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως μέχρι το 2028[1] και εκατομμύρια θεατές συντονίζονται για να παρακολουθήσουν τους ειδικούς να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Παραδοσιακά διανέμεται μέσω πλατφορμών ροής και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το iKO Media Group επεκτείνει την εμβέλεια αυτού του νέου περιεχομένου σε δυσπρόσιτες περιοχές πέρα από τα επίγεια δίκτυα μέσω δορυφόρου, σε μια νέα προσέγγιση υβριδικής διανομής για τα eSports.
Με την ενσωμάτωση της δορυφορικής μετάδοσης στη στρατηγική διανομής του, το iKO Media Group ενισχύει την εμβέλεια των καναλιών στα εκατομμύρια σπίτια που είναι διαθέσιμα μέσω δορυφόρου, επιτρέποντας στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τις τηλεοπτικές πλατφόρμες να στοχεύουν νέες βάσεις κοινού και φέρνοντας νέο περιεχόμενο που προηγουμένως δεν ήταν προσβάσιμο σε εκατομμύρια θεατές.
Αυτή η νέα πολυετής συμφωνία μεταξύ της Eutelsat και του iKO Media Group αντιπροσωπεύει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο για την Eutelsat, επιδεικνύοντας την ικανότητά της να εξελίσσεται ως πάροχος λύσεων, συνεργαζόμενος με συνεργάτες για την ανάπτυξη λύσεων που προσφέρουν αξία τόσο στους πελάτες όσο και στους τελικούς χρήστες τους. Η υπηρεσία έχει ήδη επιλεγεί από την κορυφαία πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης της Αλβανίας, DigitAlb, στις 16° Ανατολικά, για να επεκτείνει την προσφορά περιεχομένου και να προσελκύσει νέους συνδρομητές.

Ο Arnaud Verlhac, συνιδρυτής του eCLUTCH, σχολίασε: «Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν βιντεοπαιχνίδια και τουρνουά. Για τα μέσα ενημέρωσης, τα ηλεκτρονικά αθλήματα είναι μια τεράστια ευκαιρία να προσεγγίσουν ένα νέο κοινό-στόχο με τον ίδιο τρόπο που κάνουν ήδη με τον αθλητισμό, τη μουσική ή τις εκδηλώσεις. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που χτίζω αυτή τη γέφυρα με έναν τόσο ισχυρό και αξιόπιστο συνεργάτη όπως η Eutelsat. Η κυκλοφορία του eCLUTCH στο DigitAlb και σε ολόκληρη την περιοχή της EMEA είναι το επίτευγμα αρκετών μηνών σκληρής δουλειάς, αλλά μόνο η αρχή μιας φανταστικής περιπέτειας».

Ο Laurence Delpy, Πρόεδρος της Eutelsat Video Business Unit, πρόσθεσε: «Είναι τιμή μας να επιλέγουμε από την IKO Media για να λανσάρουμε αυτή την καινοτόμο νέα πλατφόρμα. Η συμφωνία παρουσιάζει τόσο τους νέους τύπους περιεχομένου που φέρνουμε στο δορυφόρο, όσο και τον ρόλο του δορυφόρου να επιτρέψει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να επεκτείνουν την εμβέλειά τους και να στοχεύσουν νέες βάσεις κοινού. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να δούμε το anchor client μας, το DigitAlb, να κάνει ήδη το eCLUTCH διαθέσιμο για τους συνδρομητές του."

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DigitAlb, Eglinor Ramaj, δήλωσε σχετικά με το νέο πακέτο: «Η κυκλοφορία αυτού του πακέτου καναλιού eSport θα μας βοηθήσει να προσελκύσουμε νέα δημογραφικά στοιχεία κοινού. Ως μια καθιερωμένη τηλεοπτική πλατφόρμα, το DigitAlb είναι σε θέση να παρέχει μεγαλύτερο κοινό για τα eSports κανάλια, ενώ αυτά τα κανάλια θα μας βοηθήσουν να προσελκύσουμε ένα νεότερο ψηφιακά εγχώριο πληθυσμό, στους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε μια υψηλής ποιότητας εμπειρία μεγάλης οθόνης για το πάθος τους για eSports.