“Astra 1P – O πιο ισχυρός δορυφόρος πανευρωπαϊκής κάλυψης της SES εκτοξεύτηκε με επιτυχία στη ζώνη Clarke!”

Νέα Ενημέρωση 21/06: “Astra 1P – O πιο ισχυρός δορυφόρος πανευρωπαϊκής κάλυψης της SES εκτοξεύτηκε με επιτυχία στη ζώνη Clarke!”, με πύραυλο της σειράς Falcon 9 από τη SpaceX στο διαστημικό σταθμό Cape Canaveral της Φλόριντα!
O νέος ισχυρός ηλεκτρικός δορυφόρος “Astra 1P”, μαζί με τον επερχόμενο δορυφόρο τρίτης γενιάς “Astra 1Q”, αναμένεται να βελτιώσουν την τηλεοπτική εμπειρία στη δημοφιλή τροχιακή θέση “Astra 19.2E”, αλλά και την παράδοση περιεχομένου υψηλής ποιότητας σε 119 DTH εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη μέχρι και το 2040!
Nicolas A.

Η SES ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δορυφόρος ASTRA 1P εκτοξεύτηκε επιτυχώς από έναν πύραυλο Falcon 9 της SpaceX, από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών (
στις 5:35 μ.μ. τοπική ώρα).
Ο δορυφόρος Ku-band “Astra 1P” θα αυξήσει και θα ενισχύσει την κύρια τηλεοπτική γειτονιά του SES στις 19,2 μοίρες Ανατολικά, ενώ θα προσφέρει περιεχόμενο για δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αθλητικούς οργανισμούς και ιδιοκτήτες περιεχομένου σε κοινό στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τηλεοπτικές αγορές. Ο “Astra 1P” θα εξασφαλίσει επίσης την παράδοση περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας HD απευθείας στους συνδρομητές του HD+, της πλατφόρμας δορυφορικής τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας της SES στη Γερμανία.
Κατασκευασμένος από την Thales Alenia Space, ο “Astra 1P” βασίζεται στην 100% ηλεκτρική πλατφόρμα Spacebus NEO και διαθέτει 80 αναμεταδότες ικανούς να μεταδώσουν 500 τηλεοπτικά κανάλια HD. Είναι ο πιο ισχυρός δορυφόρος που λειτουργεί στις 19,2 μοίρες ανατολικά, αντικαθιστώντας απρόσκοπτα τους σημερινούς τέσσερις δορυφόρους στην τροχιακή τοποθεσία και συνεχίζοντας την αποστολή τους να εξυπηρετεί 119 εκατομμύρια νοικοκυριά τηλεόρασης.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο “Astra 1P” θα ενταχθεί στο στόλο των γεωστατικών δορυφόρων μας, σηματοδοτώντας την επόμενη γενιά δορυφόρων που θα λειτουργούν σε μια από τις πιο σημαντικές τροχιακές θέσεις μας που είναι υπεύθυνες για την παροχή περιεχομένου σε εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές στην Ευρώπη», δήλωσε ο Adel Al- Saleh, Διευθύνων Σύμβουλος της SES. «Από την εκτόξευση του ASTRA 1A το 1988, οι δορυφόροι μας έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αξιόπιστη παροχή περιεχομένου υψηλής ποιότητας στους θεατές. Είμαστε σε καλή θέση να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες εκπομπής μας για πολλά χρόνια ακόμη με τον “Astra 1P”



“Astra 1P – Με επιτυχία η εκτόξευση για τον πιο ισχυρό δορυφόρο πανευρωπαϊκής κάλυψης της SES στις 19.2Ε”...
Ο Astra 1P (επίσης γνωστός ως SES-24 ) κατασκευάστηκε από την Thales Alenia Space για λογαριασμό της SES και είναι ένας ισχυρός δορυφόρος πανευρωπαϊκής κάλυψης, με προδιαγραφές της νέας πλατφόρμας ηλεκτρικής πρόωσης “Spacebus NEO” και χωρητικότητα 80 αναμεταδοτών Ku-Βand. Μετά την επιτυχημένη Καλοκαιρινή εκτόξευση σε γεωστατική τροχιά από τη SpaceX, ο νέος ηλεκτρικός δορυφόρος “Astra 1P” θα χρειαστεί περίπου 5 μήνες για να εγκατασταθεί στη δημοφιλή τροχιακή θέση “Astra 19.2E” και να αντικαταστήσει πλήρως τους δορυφόρους “Astra 1KR, Astra 1L και Astra 1M” (οι οποίοι έχουν ήδη υπερβεί τις εργοστασιακές προδιαγραφές διάρκειας ζωής)!
Καθώς έως και το 2028, προβλέπεται όλο το υφιστάμενο σύμπλεγμα δορυφόρων “Astra 19.2E” να έχει αντικατασταθεί πλήρως (μαζί με τον “Astra 1Ν” που βρίσκεται εντός προδιαγραφών). Παράλληλα με τον ερχομό του επόμενου δορυφόρου τρίτης γενιάς “Astra 1Q”, ο οποίος θα διαθέτει προδιαγραφές πανευρωπαϊκής κάλυψης “Astra 1P”, αλλά και πλήρη ευελιξία χρήσης σε οποιαδήποτε τροχιά με τη βοήθεια του λογισμικού “Space Inspire”. Και οι 2 νέοι ηλεκτρικοί δορυφόροι θα συνεχίσουν την παράδοση περιεχομένου υψηλής ποιότητας σε 119 DTH εκατομμύρια τηλεοπτικά νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη μέχρι και το 2040!

Νέα Ενημέρωση: “Astra 19.2E” και άλλες σημαντικές τροχιακές θέσεις δορυφόρων για DTH υπηρεσίες στη ζώνη Clarke!

Μπορεί η μετάβαση ΙΡ να γίνεται όλο και πιο ισχυρή με ορίζοντα το 2030, αλλά και οι DTH υπηρεσίες μέσω δορυφόρου θα συνεχίζουν να μας συντροφεύουν και μετά από αυτή την ημερομηνία! Με την ευκαιρία της επερχόμενης εκτόξευσης του νέου ηλεκτρικού δορυφόρου “Astra 1P”, θα δούμε τι συμβαίνει και στις άλλες σημαντικές τροχιακές θέσεις στη ζώνη Clarke και μέχρι πότε μπορούν να υποστηρίξουν DTH δορυφορικές υπηρεσίες με τον υφιστάμενο `η τον επερχόμενο στόλο δορυφορικών υπηρεσιών, ξεκινώντας από τη δημοφιλή τροχιακή θέση “Astra 19.2E”:

“Astra 19.2E” {Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Κάτω Χώρες, Ευρώπη}!

H δημοφιλή τροχιακή θέση “Astra 19.2E” υποστηρίζει DTH δορυφορικές υπηρεσίες για σημαντικές αγορές όπως: “Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Κάτω Χώρες” με συνδρομητικές πλατφόρμες: “Sky Deutschland, HD+, ORF Digital, HD Austria” (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), “Canal + France/ΤΝΤSat” (Γαλλία), “Movistar+” (Ισπανία) και “M7 Group” (Κάτω Χώρες). Καθώς και δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους FTA υπηρεσιών: “ARD Digital, ZDF Vision, ProSiebenSat. 1 Media, RTL Group, Paramount Networks, High View, Globecast, SES, Telefónica,...”, αλλά και πολλές καλωδιακές τροφοδοσίες για όλη την Ευρώπη! Ο υφιστάμενος στόλος δορυφόρων στην τροχιακή θέση “Astra 19.2E”, αναμένεται να υποστηριχθεί από τις εκτοξεύσεις των δυο νέων ηλεκτρικών δορυφόρων “Astra 1P” (Ιούνης 2024 με πλήρη εμπορική λειτουργία έως τον Δεκέμβριο του 2024) και “Astra 1Q” (2026 έως και το 2028) και θα επεκτείνουν την επάρκεια διαθέσιμης χωρητικότητας για DTH δορυφορικές υπηρεσίες έως `η και πολύ πέρα από το 2040!

Ο Υφιστάμενος στόλος δορυφόρων στην τροχιακή θέση “Astra 19.2E”!

“Astra 1KR” (Μπήκε σε εμπορική λειτουργία το 2006 και έχει ξεπεράσει τις προδιαγραφές εργοστασιακής διάρκειας ζωής - 2021)
“Astra 1L” (Μπήκε σε εμπορική λειτουργία το 2007 και έχει ξεπεράσει τις προδιαγραφές εργοστασιακής διάρκειας ζωής - 2022)
“Astra 1M” (Μπήκε σε εμπορική λειτουργία το 2008 και έχει ξεπεράσει τις προδιαγραφές εργοστασιακής διάρκειας ζωής - 2023)
“Astra 1N” (Μπήκε σε εμπορική λειτουργία το 2011 και με εργοστασιακή διάρκεια ζωής έως και το 2026)
O επερχόμενος στόλος δορυφόρων στην τροχιακή θέση “Astra 19.2E”!
“Astra 1P” (θα κυκλοφορήσει το Καλοκαίρι του 2024, γνωστός και ως SES-24 και με επερχόμενη εργοστασιακή διάρκεια ζωής έως και το 2039)
“Astra 1Q” (θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2026, γνωστός και ως SES-25 και με επερχόμενη εργοστασιακή διάρκεια ζωής έως και το 2041)


Άλλες σημαντικές τροχιακές θέσεις δορυφόρων:…

Συνεχίζεται...