Ο συν-ιδρυτής του Surfers 4 Life & ο Ανδριώτης ψαράς που μάχεται για την προστασία της θάλασσας στους «Φάρους» του COSMOTE HISTORY

Ο συν-ιδρυτής της ομάδας Surfers 4 Life και ένας ψαράς από την Άνδρο που μάχεται για την προστασία των θαλασσών, είναι οι πρωταγωνιστές του 7ου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάροι», παραγωγής COSMOTE TV. Το νέο επεισόδιο προβάλλεται την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 23.00 στο COSMOTE HISTORY.

Ο Ηλίας Κατηρτσίγιανογλου, πρώην εμπορικός διευθυντής σε πολυεθνική εταιρεία και έχοντας υπάρξει καρκινοπαθής, αποφάσισε να αλλάξει την ζωή του και να βρει τρόπους ώστε να μπορεί να βοηθά τους συνανθρώπους του. Δημιούργησε την ομάδα Surfers 4 Life για την υποστήριξη άλλων ασθενών, διοργανώνοντας τον πρώτο διάπλου αλληλεγγύης του Ευβοϊκού, αλλά και σειρά άλλων δράσεων όπως τα φεστιβάλ ευ ζην, μαγειρική για ανθρώπους που έχουν ανάγκη σίτισης, ομιλίες σε σχολεία και πολλά άλλα. Και φυσικά το έργο του δεν σταματάει εδώ, αφού επόμενος στόχος του είναι η δημιουργία της Καλλίπολης, μιας συνοικίας ευ ζην.

Ο Δημήτρης Ζάννες, ψαράς από την Άνδρο, που από μικρός έμαθε να αντιμετωπίζει τα κύματα, το κρύο και τη σκληρή δουλειά, αποφάσισε να εναντιωθεί στις καταστροφικές για τις θάλασσες πρακτικές, ακόμη και των συναδέλφων του. Έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ζώνης προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος της περιοχής των Κυκλάδων και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη κυνηγώντας το όραμά του. Παράλληλα, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες οικολογικές οργανώσεις.
Η εκπομπή «Φάροι» προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Τετάρτη στις 17.00, ενώ είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.


Οι «Φάροι» εντάσσονται στο νέο κύκλο πρωτότυπων εκπομπών και σειρών ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY.