Η γρήγορη ανάπτυξη Fiber θα φέρει μεγάλες ταχύτητες έως 1 Gbps και εν δυνάμει ανταγωνισμό ανάμεσα στις δορυφορικές και ευρυζωνικές πλατφόρμες περιεχομένου…

Νέα Ενημέρωση: COSMOTE Double Play Fiber: Nέα προγράμματα με ταχύτητες έως 200Mbps & για πρώτη φορά Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας 
COSMOTE Fiber: Το μεγαλύτερο δικτύων οπτικών ινών είναι εδώ
Η γρήγορη ανάπτυξη του Fiber θα φέρει εκτός από τις μεγάλες ταχύτητες έως 1 Gbps και εν δυνάμει ανταγωνισμό ανάμεσα στις δορυφορικές και ευρυζωνικές πλατφόρμες περιεχομένου, καθώς η καθημερινότητα θα ενισχυθεί με περισσότερη επικοινωνία, ψυχαγωγία και νέες δυνατότητες με ποιότητα υπηρεσιών… Ήδη μέσω του COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δικτύων οπτικών ινών είναι εδώ και νέες απεριόριστες δυνατότητες έρχονται στο φως, με ταχύτητες που θα φτάνουν το 1Gbps
COSMOTE Double Play FiberNέα προγράμματα με ταχύτητες έως 200Mbps & για πρώτη φορά Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας

Νέες ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps, από το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, φέρνει ο Όμιλος ΟΤΕ με τα νέα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiber και COSMOTE Business Double Play Fiber για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, προσφέροντας επιπλέον, για πρώτη φορά εγγύηση πραγματικής ταχύτητας.

Νέα προγράμματα με ταχύτητες 100 Mbps & 200 Mbps

Τα νέα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiber είναι από σήμερα διαθέσιμα, προσφέροντας απεριόριστο Internetμε ταχύτητες που φτάνουν τα 100Mbps ή τα 200Mbps, απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα εθνικά σταθερά δίκτυα και 480 λεπτά χρόνου ομιλίας προς εθνικά κινητά ή/και κλήσεις προς διεθνή σταθερά 47 χωρών.

Για εταιρικούς πελάτες, τα νέα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiber με ταχύτητες στα 100Mbps ή τα 200Mbps, περιλαμβάνουν 2000 λεπτά κλήσεις προς όλα τα εθνικά σταθερά δίκτυα, απεριόριστες κλήσεις προς ενδοεταιρικά κινητά, έως 600 λεπτά χρόνου ομιλίας προς εθνικά κινητά και έως 600 λεπτά χρόνου ομιλίας προς διεθνή σταθερά 35 χωρών.


Αναλυτικά τα νέα προγράμματα:

Προγράμματα για οικιακούς πελάτες
Εθνικά σταθερά
Εθνικά κινητά/ διεθνή σταθερά 47 χωρών
Ταχύτητες
Τιμές
COSMOTE Double Play Fiber 100XL
Απεριόριστα
480’
Έως 100Mbps
€49,50
COSMOTE Double Play Fiber 200XL
Έως 200Mbps
€59,50


Προγράμματα για εταιρικούς πελάτες
Εθνικά σταθερά
Ενδοεταιρικά Κινητά
Εθνικά κινητά
Διεθνή σταθερά 35 χωρών
Ταχύτητες
Τιμές
COSMOTE Business Double Play Fiber 100 Basic
2000’
Απεριόριστα
480’
480’
Έως 100Mbps
58,50€
COSMOTE Business Double Play Fiber 100 Full Pack
600’
600’
Έως 100Mbps
69,50€
COSMOTE Business Double Play Fiber 200 Full Pack
Έως 200Mbps
79,50€

Για πρώτη φορά προγράμματα με εγγύηση πραγματικής ταχύτητας

Ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει σε όλους τους νέους και υφιστάμενους συνδρομητές των προγραμμάτων Double Play Fiber Business Double Play Fiber με ταχύτητες 30Mbps και άνωεγγύηση πραγματικής ταχύτητας. Πλέον,οι συνδρομητές μπορούν να γνωρίζουν την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής τους,πριν από την αγορά της,και βάσει αυτής να επιλέγουν το καταλληλότερο πρόγραμμα για εκείνους.Σε περίπτωση που η πραγματική ταχύτητα δεν είναι αυτή για την οποία ενημερώθηκε ο συνδρομητής αρχικά, τότε θα μπορεί να μεταβεί στο πρόγραμμα της αμέσως μικρότερης ταχύτητας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Όλοι οι πελάτες, νέοι και υφιστάμενοι, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα νέα προγράμματα και να ενημερωθούν για την εγγύηση πραγματικής ταχύτητας, στο 13888, το 13818, το www.cosmote.gr ή στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Πολύ γρήγορο Internetσε πάνω από 2,7 εκατ. συνδέσεις, σήμερα

Το COSMOTE Fiber[1] αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα. Με μήκος διαδρομής 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 2,7 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.

Με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη δυνατότητα αυτή θα έχουν περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς, δηλαδή πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας.

Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ, είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber-to-the-Home) και την επιχείρηση (Fiber-to-the-Business).

COSMOTE Fiber: Το μεγαλύτερο δικτύων οπτικών ινών είναι εδώ
Το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, φέρνει «στο φως» νέες, απεριόριστες δυνατότητες. Με μήκος διαδρομής 43.000χλμ, το COSMOTE Fiber[1] δίνει τη δυνατότητα σε 2,5 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες Internet και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών, ενώ θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε ακόμη περισσότερες γειτονιές σε όλη την Ελλάδα.
Η δύναμη των οπτικών ινών
Χάρη στη δύναμη των οπτικών ινών, που θα επιτρέπουν ταχύτητες έως 1Gbps, η καθημερινότητα νοικοκυριών κι επιχειρήσεων αλλάζει ριζικά. Κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το Internet αναβαθμίζεται σημαντικά, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την  Επιχειρηματικότητα, την Ιατρική, την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Οικονομία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, αλλά και την Ψυχαγωγία.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη[2], οι υποδομές νέας γενιάς αποτελούν μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να καταστεί δυνατή η μετάβαση της Ελλάδας στην Ψηφιακή Οικονομία. Εφόσον η μετάβαση επιτευχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ έως και 4%, να δημιουργήσει πάνω από 50.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τη χώρα να ενταχθεί στους Ψηφιακούς Πρωτοπόρους μέχρι το 2030. Επιπλέον, τα δίκτυα νέας γενιάς θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως το Cloud, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το InternetofThings, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3Dprinting, τα Αυτόνομα Ρομπότ (AutonomousRobots) κ.α. που θα βρουν πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα.
COSMOTE Fiber σε όλη τη χώρα
Με επενδύσεις που έφτασαν τα €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια και νέο επενδυτικό πλάνο ύψους €1,5 δισ. έως το 2020 για οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς, ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει συνδέσει περίπου 13.000 καμπίνες σε όλη τη χώρα με οπτικές ίνες και συνεχίζει με επιπλέον 3.000 νέες καμπίνες, στο πλαίσιο των πλάνων ανάπτυξης που ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Στο τέλος του έργου, περίπου 2,9 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς από όλη την Ελλάδα, δηλαδή πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρα, θα έχουν πρόσβαση στο COSMOTE Fiber για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες Internet μέσω οπτικών ινών.
Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber to the Home).
Δείτε την νέα τηλεοπτική καμπάνια για το COSMOTE Fiber:
Τα οφέλη των οπτικών ινών
Χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών και συνδεσιμότητας, αναπτύσσεται καλύτερη εξυπηρέτηση και προσφορά σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, όπως ο τουρισμός, η ιατρική, η εκπαίδευση.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα χτίζεται σε νέες, καινοτόμες βάσεις και ανταγωνίζεται με ίσους όρους τη διεθνή αγορά.
Η ελληνική περιφέρεια αποκτά τοπική ανάπτυξη και βελτιωμένη εξυπηρέτηση για τους πολίτες της, χάρη στις αξιόπιστες δικτυακές υποδομές και υψηλές ταχύτητες.
Η καθημερινότητα ενισχύεται με περισσότερη επικοινωνία, ψυχαγωγία και νέες δυνατότητες, με ποιότητα υπηρεσιών.
Χάρη στις οπτικές ίνες
Καταφέραμε με μικρές διαστάσεις να επιτρέπεται η χωρική πολυπλεξία περισσότερων οπτικών ινών σε ένα καλώδιο. Το καλώδιο 96 οπτικών ινών που χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ έχει εξωτερική διάμετρο που δεν ξεπερνά τα 7,0 mm.
Αποκτάμε χαμηλότερο κόστος πρώτης ύλης, που είναι γυαλί υψηλής καθαρότητας (διοξείδιο του πυριτίου) προερχόμενο από την άμμο, σε σύγκριση με τον ακριβότερο χαλκό, από τον οποίο κατασκευάζονται οι αγωγοί των συμβατικών καλωδίων.
Εξελίσσουμε συνεχώς τον ψηφιακό κόσμο και εισάγουμε μια καινούρια πραγματικότητα που κοιτά ξεκάθαρα στο μέλλον!
Το δίκτυο οπτικών ινών COSMOTE Fiber είναι ιδιοκτησία του ΟΤΕ Α.Ε.



[1] Το δίκτυο οπτικών ινών COSMOTE Fiber είναι ιδιοκτησία της ΟΤΕ Α.Ε.



[1] Το δίκτυο οπτικών ινών COSMOTEFiber είναι ιδιοκτησία της ΟΤΕ Α.Ε.
[2] Μελέτη Accenture για το ΣΕΒ: «H Ψηφιακή Ελλάδα: Ο δρόμος προς την ανάπτυξη», Μάιος 2017