Nova: 457 χιλιάδες συνδρομητές τηλεόρασης για το 12μηνο 2019…

Ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του δωδεκάμηνου 2019, σύμφωνα με τα οποία η συνδρομητική βάση της Nova διαμορφώθηκε στους 457.307 χιλιάδες συνδρομητές τηλεόρασης (λιανικής - χονδρικής), έναντι των 477.641 χιλιάδων συνδρομητών τηλεόρασης για το 12μηνο του 2018 (λιανικής - χονδρικής), με συνολική μείωση συνδρομητών σε Ελλάδα και Κύπρο (-4.3%). Η οποία προήλθε κυρίως από τη μείωση συνδρομητών 12μηνου στο χώρο της Λιανικής (-9.4%), εν αντιθέσει με το χώρο της χονδρικής, ο οποίος σημείωσε αύξηση συνδρομητών (15.1%). Ενώ μέσα στο 2019 διέθεσε για πρώτη φορά τις νέες ΟΤΤ υπηρεσίες "Novaflix", μέσω κινητών συσκευών και υπολογιστή και πλέον μέσα στο 2020, ξεκίνησε να υλοποιείται και η διαδικασία πρόσβασης μέσω Smart TVs, ενώ παράλληλα τρέχουν και οι εξελίξεις για τη διαδικασία εύρεσης Στρατηγικού  Επενδυτή...
Υπηρεσίες Συνδρομητικής Τηλεόρασης
Στο 12μηνο του 2019, η συνδρομητική βάση της Nova διαμορφώθηκε στους 457.305 χιλιάδες συνδρομητές (λιανικής - χονδρικής)έναντι των 477.641 χιλιάδων συνδρομητών τηλεόρασης στο 12μηνο του 2018 (λιανικής - χονδρικής) σε Ελλάδα και Κύπρο και συνολική μείωση συνδρομητών τηλεόρασης στο 12μηνο του 2019 (-4.3%).
 Η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 457 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

12Μ 2019
12Μ 2018
Δ
Συνδρομητές PayTV 
(Λιανική-Χονδρική: Ελλάδα - Κύπρος)
457.305
477.641

-4,3%


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος δήλωσε: 
«Για ακόμη μία χρονιά, και το 2019, αποδείξαμε την ανθεκτικότητά μας παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Καταφέραμε, να διατηρήσουμε τη στρατηγική μας θέση στην αγορά του Pay TV και στο premium αποκλειστικό περιεχόμενο, ανανεώνοντας τη συνεργασία μας με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ, την EuroLeague μέχρι και το 2023, ενώ ταυτόχρονα βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας στην παροχή υπηρεσιών broadband όπου πια κινούμαστε με αναπτυξιακούς όρους. Όλα αυτά, μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες, χωρίς να υπόκεινται στις ίδιες φορολογικές επιβαρύνσεις. Ταυτόχρονα, με βάση τη συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι του 2019, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να προσφέρουμε και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, παρέχοντας συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας για ψυχαγωγία και επικοινωνία. Τέλος, όλο αυτό το διάστημα, υποστηρίζουμε πλήρως την διαδικασία ανεύρεσης επενδυτή για τα exposures των δανειστριών τραπεζών μας, όχι μόνο καλύπτοντας όλα τα σχετικά αιτήματα ενημέρωσης που δεχόμασταν μέσω των συμβούλων των τραπεζών μας, αλλά και με ενεργητική προσέγγιση και ενημέρωση πιθανών υποψήφιων επενδυτών».


Δικαιώματα Περιεχομένου - Κατά τη διάρκεια του 2019:
Σε ότι αφορά το κινηματογραφικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, η Nova εμπλούτισε με νέες σειρές & box sets το πρόγραμμα που παίρνει από την Sony Pictures, μέσω της πολυετούς συμφωνίας της την οποία πρόσφατα επέκτεινε,
εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερες κατηγορίες προγράμματος, με περισσότερα δικαιώματα στο on demand world.
Συνέχισε την πολυετή συνεργασία με την Spentzos Film, με νέα πακέτα προγράμματος ταινιών 1ης προβολής.
Έκλεισε νέα πακέτα προγράμματος με προμηθευτές του εξωτερικού για το κανάλι Novalife.
Έκλεισε νέα πολυετή συνεργασία με την FREMANTLE MEDIA INTERNATIONAL, τον #1 πάροχο entertainment & talent shows, για κάποια από τα πιο πετυχημένα talent shows.
Δημιούργησε νέες κατηγορίες και ειδικά αφιερώματα, όπως το Βook Club tribute, Easter Kids tribute, Happy Mother’s day, Cannes festival, Kids Summer Camp για τους μικρούς μας φίλους, Emmy 2019, Weddings Tribute, DC Heroes, War World 2, Rocky Tribute, κ.α., με στόχο την ικανοποίηση όλων των συνδρομητών σε ποικιλία προγράμματος, όσον αφορά στα κανάλια αλλά κυρίως στην οn demand υπηρεσία.
Εμπλούτισε περαιτέρω το περιεχόμενο στις υπηρεσίες Nova On Demand and Nova GO, προσθέτοντας μεγάλη ποικιλία από box sets από μεγάλους προμηθευτές όπως ΗΒΟ, CBS, LIONSGATE, MGM, FREMANTLE, SONY, κ.α.
Εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα για τα διεθνή βραβεία SAG Awards 2019, Bafta Awards 2019.
Δημιούργησε pop up Nova branded κινηματογραφικά κανάλια για τους συνδρομητές της:
 Το κανάλι των βραβείων NovastarsHD, με ταινίες που διακρίθηκαν στα διεθνή βραβεία αλλά και στα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου,
 Το θεματικό κανάλι NovaRockHD, με αφορμή την μεγάλη πρεμιέρα Bohemian Rhapsody και την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής τον Ιούνιο,
 το θεματικό κανάλι ΝοvaThronesHD, προσφέροντας στους συνδρομητές της την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξανά όλα τα προηγούμενα seasons της παγκόσμιας επιτυχίας Game of Thrones, καθώς και το φινάλε της σειράς, μαζί με πλούσιο backstage υλικό, συνεντεύξεις, making off και αποκλειστικό υλικό από τα
γυρίσματα.
 και τέλος, το Κανάλι των Χριστουγέννων με καθημερινά blockbusters και οικογενειακές & παιδικές ταινίες.
Εμπλούτισε το μπουκέτο Nova με το κανάλι Insight TV, το απόλυτο κανάλι δράσης & περιπέτειας, καθώς και με το κανάλι MyZenTV, το δημοφιλές κανάλι well being (με yoga, pilates, προτάσεις για καλύτερη ζωή, κλπ), τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Επίσης, αντικατέστησε το History channel με το Viasat History HD, το κανάλι που αναβιώνει την ιστορία, με συναρπαστικά ντοκιμαντέρ για ιστορικά γεγονότα και μεγάλες προσωπικότητες.
Επιπλέον, πρόσθεσε στο μπουκέτο το ελληνικό κανάλι One Channel, το οποίο μεταδίδεται σε high definition και προσφέρει ενημερωτικές και πολιτικές εκπομπές, μαγκαζίνο και δελτία ειδήσεων.
Επέκτεινε την πολυετή συμφωνία για τα κανάλια DISCOVERY/ EUROSPORT/ ANIMAL PLANET/TRAVEL CHANNEL
Αναβάθμισε το ειδησεογραφικό κανάλι NHK World Japan και το Travel Channel σε high definition, προσφέροντας στους συνδρομητές την πλούσια θεματολογία τους με εκπληκτική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο, η Nova εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων δημοφιλών ομάδων που συμμετέχουν στη Super League 1, καθώς και τους φιλικούς και τους ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες τους.
Πιο συγκεκριμένα για τη σεζόν 2019-2020 οι αγώνες των ομάδων ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΒΟΛΟΣ, ΑΕΛ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΟΦΗ που διεκδικούν τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μεταδίδονται αποκλειστικά στη Nova. Tο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με το νέο σύστημα διεξαγωγής (play off για την ανάδειξη πρωταθλητή και την έξοδο στην Ευρώπη και play out για την παραμονή στη μεγάλη
κατηγορία) αναμένεται να τονώσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων βελτιώνοντας έτσι σε σημαντικό βαθμό και την εμπορικότητά του.
Η Εταιρεία προχώρησε στην επέκταση της συνεργασίας της με την EuroLeague και έτσι η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ με την εξασφαλισμένη συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα συνεχίσει να προβάλλεται αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports μέχρι το 2023. Ταυτόχρονα, διαμέσου της συνεργασίας της με τη Euroleague απέκτησε το δικαίωμα αποκλειστικής μετάδοσης και της 2ης σε αξία διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ στην Ευρώπη, του «Eurocup», στο οποίο συμμετέχει και η ομάδα του Προμηθέα
Πατρών.
Περαιτέρω, η πλατφόρμα της Nova όχι μόνο διατήρησε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης κορυφαίων αθλητικών προϊόντων, όπως ενδεικτικά του Ιταλικού και του Γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης καλαθοσφαίρισης «Euroleague Basketball», αλλά, ταυτόχρονα προέβη στην τριετή επέκταση της συμφωνίας της για το πλέον ιστορικό και φημισμένο grand slam τουρνουά tennis «The Wimbledon
Championships», καθώς και στην προσθήκη σημαντικών νέων προϊόντων στο portfolio της, όπως τα δικαιώματα του Γερμανικού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και του ισπανικού Super Cup. Επιπλέον, ανανέωσε τη συνεργασία της για πλειάδα άλλων ενδιαφέροντων προϊόντων, όπως το Ολλανδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το κορυφαίο καλοκαιρινό διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου International Champions Cup, και δύο από τα πλέον φημισμένα παγκοσμίως τουρνουά golf (PGA of America Championship, R & A Open Championships κλπ.). 
Με αυτόν τον τρόπο η Nova συνέχισε να ενισχύει το πρόγραμμά της και να προσφέρει ευρεία γκάμα προϊοντικών επιλογών για τους συνδρομητές της.

Καινοτομία και Νέες Υπηρεσίες...
Για τους υφιστάμενους συνδρομητές, βασικό εργαλείο των υπηρεσιών μετάδοσης περιεχομένου μέσω διαδικτύου (OΤΤ) αποτελούν οι υπηρεσίες Nova GO και Nova on Demand οι οποίες αναβαθμίζονται συνεχώς προσφέροντας νέες δυνατότητες θέασης, ακόμα περισσότερα κανάλια που μεταδίδονται ζωντανά (live) και εκατοντάδες τίτλους κατόπιν ζήτησης (on demand) μέσω φορητών συσκευών.

- Ανέπτυξε και διέθεσε τη νέα Over the Top υπηρεσία “Novaflix”, που παρέχει θέαση του περιεχομένου NOVA μέσα από τερματικά Android, IOS και Web Portal.

H αναβάθμιση της υποδομής που υποστηρίζει τις Over the Top (OTT) υπηρεσίες περιεχομένου με νέες δυνατότητες και σύγχρονα λειτουργικά χαρακτηριστικά
Η ανάπτυξη των κατάλληλων εφαρμογών που θα επιτρέψουν τη διάθεση της υπηρεσίας Novaflix σε τηλεοράσεις τύπου smartTV