COSMΟΤΕ TV σταθερότητα συνδρομητικής βάσης με 563 χιλιάδες συνδρομητές κατά το Γ` τρίμηνο του 2020...

Η Οικονομία κλίμακος που κυριαρχεί αυτή τη περίοδο στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης δεν φέρνει νέους συνδρομητές και αποτυπώνεται στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΟΤΕ για το Γ` τρίμηνο του 2020, καθώς έχουμε σταθερότητα συνδρομητικής βάσης για την COSMΟΤΕ TV με 563 χιλιάδες συνδρομητές όπως και το Β` τρίμηνο του 2020!...
...
Ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Γ’ τρίμηνο του 2020 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Γ’ τριμήνου του 2020, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Το Γ’ τρίμηνο του έτους ενισχύσαμε σημαντικά τις επιδόσεις μας σε όλες τις βασικές γραμμές εσόδων, με εξαίρεση την κινητή στην Ελλάδα, η οποία επηρεάστηκε από την χαμηλή προσέλευση τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο. Για μια ακόμα φορά, η ισχυρή επίδοση στις ευρυζωνικές υπηρεσίες και τα έργα ICT συνέβαλε στην ανθεκτικότητα των εσόδων μας. Η κερδοφορία μας αποδείχθηκε, επίσης, ανθεκτική, τόσο στο τρίμηνο όσο και στο εννεάμηνο. Ευχαριστώ κάθε μέλος της οικογένειας του Ομίλου ΟΤΕ για τα επιτεύγματα αυτά. Με το πάθος, την πίστη και τη δέσμευση όλων, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν τους επόμενους μήνες λόγω της πανδημίας και των νέων περιορισμών στην κινητικότητα, που επηρεάζουν τις αγορές μας». Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε την πώληση του ποσοστού που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania (σταθερή). Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ο μετασχηματισμός των λειτουργιών του ΟΤΕ προχωρά σύμφωνα με το πλάνο μας. Από τις αρχές του επόμενου έτους, όλο το frontline θα εξυπηρετεί τον πελάτη από τρεις ανεξάρτητες 100% θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΟΤΕ. Στόχος μας είναι να μετασχηματιστούμε σε ένα σύγχρονο, εξαιρετικά ευέλικτο οργανισμό, ενισχύοντας την ανταγωνιστική μας θέση, το οικονομικό προφίλ και τις προοπτικές μας. Σε αυτό θα συμβάλλουν και τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης αυτού του έτους. Παρότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να δημιουργήσει νέες προκλήσεις, ο Όμιλος ΟΤΕ μπορεί και θα συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες, την κοινωνία και τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.»».
Προοπτικές

Ενώ η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ, ο αντίκτυπός της αναμένεται να είναι πιο ήπιος το τέταρτο τρίμηνο του έτους και μετά, κυρίως λόγω της χαμηλότερης έκθεσης στον τουρισμό τους χειμερινούς μήνες. Η επανεισαγωγή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, να μειώσει τα έσοδα από υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, να περιορίσει προσωρινά τη δυνατότητα της εταιρείας να εισπράξει λογαριασμούς και να επηρεάσει την εφοδιαστική αλυσίδα, αν και αναμένεται ότι τα μέτρα θα εφαρμόζονται σταδιακά και πιο στοχευμένα συγκριτικά με την άνοιξη. Επιπρόσθετα, η πανδημία αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην παγκόσμια ανάπτυξη, αλλά και στην ελληνική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει αυστηρά μέτρα περιορισμού του κόστους σε όλους τους τομείς, με σκοπό να διατηρήσει το 2020 την κερδοφορία και τις ταμειακές ροές. Ο ΟΤΕ θα συνεχίσει το στρατηγικό πλάνο ψηφιακοποίησης και μετασχηματισμού, με σκοπό να γίνει ακόμα πιο ευέλικτος, αποδοτικός και προσανατολισμένος στον πελάτη. Η διοίκηση παραμένει σταθερή στους στόχους που έχει θέσει για το 2020: προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία €600 εκατ., προσαρμοσμένες Ελεύθερες Ταμειακές Ροές περίπου €610 εκατ. και Ελεύθερες Ταμειακές Ροές €350 εκατ. Η δημοπρασία για τη χορήγηση φάσματος στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, σε συνδυασμό με τον μετασχηματισμό των λειτουργιών του Ομίλου που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα έχουν ως αποτέλεσμα εκροές περίπου €260 εκατ. εντός του 2020.

Σύναψη συμφωνίας για την πώληση της Telekom Romania

Στις 9 Νοεμβρίου ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει στην Telekom Romania Communications S.A. στη Ρουμανία (σταθερή τηλεφωνία) στην Orange Ρουμανίας. Το τίμημα για την πώληση του 100% της Telekom Romania συμφωνήθηκε σε €497 εκατ. και το αναλογούν στον ΟΤΕ ποσό με βάση το ποσοστό συμμετοχής του ανέρχεται σε €268 εκατ., εξαιρουμένων των ρευστών διαθεσίμων και του δανεισμού, ενώ υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, όπως το καθαρό χρέος, το κεφάλαιο κίνησης και τυχόν λοιπές προσαρμογές πριν το κλείσιμο. Ο ΟΤΕ διατηρεί τη συμμετοχή του στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου στη Ρουμανία, την Telekom Romania Mobile Communications S.A. Η πώληση δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στις ελεύθερες ταμειακές ροές του ΟΤΕ ή στο δανεισμό του. Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το καθαρό ποσό της πώλησης που θα προκύψει, αφού θα έχουν αφαιρεθεί τα έξοδα συναλλαγής και οι απαιτούμενες προβλέψεις, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ.

COSMΟΤΕ TV με 563 χιλιάδες συνδρομητές κατά το Γ` τρίμηνο του 2020...
COSMΟΤΕ TV σταθερότητα συνδρομητικής βάσης με 563 χιλιάδες συνδρομητές κατά το Γ` τρίμηνο του 2020...
Στο Γ’ τρίμηνο του 2020, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών τηλεόρασης ήταν 563 χιλιάδες, ενισχυμένος κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Ο ΟΤΕ αξιοποιεί τις νέες υπηρεσίες Over-the-Top, για να ενισχύσει το πακέτο υπηρεσιών προς τους συνδρομητές και να προσφέρει πολύ ανταγωνιστικές προτάσεις.
Τα αντίστοιχα Οικονομικά Αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ για το Γ` Τρίμηνο του 2020, δείχνουν τη σταθερότητα της συνδρομητικής βάσης της COSMΟΤΕ ΤV στην Ελληνική αγορά (+2,6%), με 563.051 συνδρομητές τηλεόρασης για το Γ` τρίμηνο του 2020 (έναντι 548.646 συνδρομητές τηλεόρασης για το αντίστοιχο Γ` τρίμηνο του 2019).


COSMΟΤΕ ΤV 
Q3 2020
Q3 2019
Δ
Συνδρομητές PayTV Ελλάδα (DTH - Δορυφορική Τηλεόραση + IPTV)
563.051
 548.646
+2,6%


Και της θυγατρικής πλατφόρμας Telekom TV στη Ρουμανική αγορά της οποίας οι συνδρομητές τηλεόρασης μειώθηκαν κατά 8.2%, φτάνοντας τους 1.242.746 συνδρομητές τηλεόρασης για το Γ` τρίμηνο του 2020 (έναντι 1.353.456 συνδρομητές τηλεόρασης για το αντίστοιχο Γ` τρίμηνο του 2019)...

ΤΕLEKOM ΤV 
Q3 2020
Q3 2019
Δ
Συνδρομητές PayTV Ρουμανία   (DTH, IPTV + Cable TV)
1.242.746
1.353.456
-8,2%