Σταδιακή αναβάθμιση Android TV στο περιβάλλον εργασίας Google TV!


Η αρχική οθόνη του Android TV ενημερώνεται με νέες εξατομικευμένες προτάσεις μέσω της πλατφόρμας Google TV, ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή επέρχεται στην αρχική οθόνη του Android TV με τρεις καρτέλες “Home, Discover και Apps”. Η Google αναφέρει ότι αυτή η επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη θα κυκλοφορήσει σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία και Γαλλία και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια ακόμη περισσότερες χώρες… Αυτό έρχεται σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή, καθώς η Google έχει ως στόχο την μετάβαση του τρέχοντος υλικού Android TV στο περιβάλλον εργασίας του Google TV με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, «ορισμένες λειτουργίες» του νέου περιβάλλοντος εργασίας χρήστη θα μεταφερθούν και στο υφιστάμενο Android TV, ώστε να υπάρχει μια συνέχεια με τις τηλεοράσεις και τους αποκωδικοποιητές που δεν θα ενημερωθούν με το πλήρες περιβάλλον εργασίας του Google TV...

Από το 2021, το Google TV θα αρχίσει να εμφανίζεται σε αποκωδικοποιητές, dongles και έξυπνες τηλεοράσεις από τους τρέχοντες συνεργάτες Android TV της Google, ενώ οι κανονικές συσκευές Android TV μπορούν επίσης να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Μέχρι το 2022, όλες οι συσκευές λιανικής Android TV θα χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα. Οι διαθέσιμες συσκευές Android TV προς το παρόν είτε θα ενημερωθούν στη νέα εμπειρία, είτε θα υιοθετήσουν ορισμένες από τις δυνατότητές της με την πάροδο του χρόνου.

Για λίγο, αυτές οι δύο εμπειρίες θα συνυπάρχουν. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή τόσο του τρέχοντος όσο και του νέου υλικού, ανάλογα με το τι έχουν κατά νου οι κατασκευαστές. Αυτήν τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε σχέδια από εταιρείες όπως η Nvidia, η Xiaomi, η TCL και άλλοι σχετικά με το πώς σκοπεύουν να υιοθετήσουν το Google TV. Η Google αναφέρει, ωστόσο, ότι η Sony θα είναι από τους πρώτους που θα την υιοθετήσει.


Η νέα εμπειρία στο Google TV προσφέρει μια πλήρως επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη που ενσωματώνει τις εφαρμογές σας, τις προτάσεις περιεχομένου, το YouTube TV και άλλα. Διαθέτει περιεχόμενο που υποστηρίζεται, χρησιμοποιώντας την ίδια λογική με τη γραμμή επισήμανσης του Android TV. Μαζί με αυτό, το Google TV προσφέρει επίσης νέες λειτουργίες, όπως το πάνω μέρος της αρχικής οθόνης συνοδεύεται από 3 συντομεύσεις Home, Discover και Apps.

Το Google TV είναι ένα επίπεδο λογισμικού ή μια διεπαφή, που λειτουργεί πάνω από το Android TV, το πλήρες λειτουργικό σύστημα της Google για αποκωδικοποιητές, συσκευές ροής και έξυπνες τηλεοράσεις. Είναι πιο έξυπνο και προορίζεται να βελτιστοποιήσει την υπάρχουσα εμπειρία στο Android TV, ώστε να είναι πιο διαισθητικό και χρήσιμο.
Καθώς το Google μελέτησε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ανακαλύπτουν μέσα, είτε αναζητούν έναν τίτλο, είτε περιηγούνται άσκοπα. Βελτίωσε το Γράφημα Γνώσης και χρησιμοποίησε τη μηχανική μάθηση για να κατανοήσει καλύτερα πώς να μεταφέρει αυτές τις πληροφορίες σε θέματα και είδη. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η ανακάλυψη και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μείνετε ποτέ να αναρωτιέστε τι να παρακολουθήσετε.


Η νέα ενημέρωση κυκλοφορεί προς το παρόν σε συμβατές τηλεοράσεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία και στη συνέχεια ακόμη περισσότερες περιοχές αναμένεται να λάβουν την νέα ενημέρωση τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή:
"9to5google.com"
"9to5google.com"
"gsmarena.com"