Feelgood Highlights μέσα από την οθόνη του Viasat Explore: Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές της νέας σειράς «Οι Βίκινγκ των πάγων»...


Feelgood Highlights μέσα από την οθόνη του Viasat Explore: Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές της νέας σειράς «Οι Βίκινγκ των πάγων», μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών διανομής “COSMOTE TV (SAT + ΟΤΤ) πλέον σε High Definition” και της IP πλατφόρμας “Wind Vision"...

Το Φεβρουάριο γνωρίζουμε από κοντά έναν κόσμο που ποτέ ξανά δεν έχει προβληθεί στην τηλεόραση. Επισκεπτόμαστε τη Λίμνη Γουίνιπεγκ στον Καναδά και συνομιλούμε με τους απογόνους των Ισλανδών Βίκινγκ. Ψαράδες οι περισσότεροι, παλεύουν καθημερινά κόντρα στον καιρό και τον χρόνο προκειμένου να έχουν μια καλή ψαριά πριν ο πάγος καλύψει τα πάντα. Όλοι και όλες τους, άνδρες και γυναίκες που διακρίνονται για τη γενναιότητα και το θάρρος τους, αντιμετωπίζουν χιονοθύελλες, επικίνδυνες παγωμένες επιφάνειες και κάθε άλλη φυσική απειλή, ενώ παράλληλα μένουν πιστοί στις παραδοσιακές μεθόδους ψαρέματος, τις οποίες έχουν διδαχθεί από τους πρόγονούς τους και τις κληροδοτούν στις επόμενες γενιές.
Η αλιεία στον πάγο όχι μόνο είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο, αλλά όσοι το εξασκούν εργάζονται σε ένα περιβάλλον εντελώς απρόβλεπτο, τη Λίμνη Γουίνιπεγκ. Τα χρηματικά ποσά που συνδέονται με αυτή τη δραστηριότητα είναι τεράστια, ενώ ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους ψαράδες είναι μεγάλος καθώς κάθε χρόνο περισσότεροι από 700 άνθρωποι δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον ιδιαίτερο κλάδο. Οι Βίκινγκ των πάγων θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνό για κάθε ψάρι και κάθε δολάριο που μπορούν να κερδίσουν.
Στα πρώτα επεισόδια της σειράς θα γνωρίσουμε τους ψαράδες μας και θα παρακολουθήσουμε την έναρξη της χειμερινής περιόδου αλιείας. Θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το λεπτό πάγο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, θα πρέπει να βρουν λύσεις κάθε φορά που εξοπλισμός τους δεν θα ανταποκρίνεται στις δυσμενείς συνθήκες. Καθώς θα εισερχόμαστε πιο βαθιά στο χειμώνα, ο πάγος θα πυκνώνει πάνω στην επιφάνεια της λίμνης και έτσι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο βαριά μηχανήματα, όπως το όχημα Bombardier B12. Μπορεί να κατασκευάστηκε στην εποχή του ψυχρού πολέμου, όμως παραμένει αξιόπιστο, διαθέτει άπλετους χώρους και είναι αρκετά γρήγορο καθώς πιάνει τελική ταχύτητα της τάξης των 70 χλμ/ώρα πάνω στον πάγο και το χιόνι.


Ας γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές της σειράς Οι Βίκινγκ των πάγων:

Chris Kristjanson: Ο Chris δραστηριοποιείται με την εταιρεία «Kristjanson Fish», η έδρα της οποία είναι κοντά στην κοινότητα Γκίμλι στην περιφέρεια Μανιτόμπα στον Καναδά. Ψαρεύει για δεκαετίες στη λίμνη Γουίνιπεγκ, επομένως ήταν φυσικό και επόμενο να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση. Είναι ψαράς 4ης γενιάς, αφού η οικογένειά του ψαρεύει στην περιοχή για περισσότερα από 130 χρόνια. Γνωρίζει άριστα την τοποθεσία και τη λίμνη. Ξέρει κάθε νησί, είτε αυτό είναι πάνω είτε κάτω από την επιφάνεια του νερού και αποκαλεί τον εαυτό του οικοδεσπότη της λίμνης.
Trevor Kristjanson: O Trevor είναι ψαράς και σκηνοθέτης και, επίσης, κατάγεται από την Γκίμλι. Μεγάλωσε στη λίμνη και είναι 5ης γενιάς ψαράς. Εδώ και 12 χρόνια βιοπορίζεται από την αλιεία. Φέτος όμως θα αρχίσει να απογαλακτίζεται από τον πατέρα του και την βασική επιχείρηση της οικογένειας και θα ανοίξει τη δική του εταιρεία προκειμένου να εξελίξει τον κλάδο. Ο Trevor είναι πολύ φιλόδοξος και πάντα διακρίνει την ευκαιρία όταν οι υπόλοιποι δεν μπορούν να τη δουν.
Candace Pischke: Η Candace συντηρεί ένα πολύβουο και πολυπληθές νοικοκυριό αλλά και την οικογενειακή επιχείρηση αλιείας. Σε κάθε αλιευτική περίοδο, εργάζεται μαζί με το σύζυγό της, τον Τζιν. Το μότο του ζευγαριού είναι να δουλεύουν έξυπνα, όχι σκληρά.
Richard Bjarnason: O Richard είναι ο πιο έμπειρος ψαράς που θα βρεις στα πληρώματα των Βίκινγκ των πάγων, καθώς ψαρεύει στη λίμνη εδώ και 5 δεκαετίες. Κάθε τι που κάνει εμφορείται από τη βαθιά εκτίμηση που τρέφει για τη λίμνη και ό,τι την περιβάλλει. Εκτός από ψαράς, ο Richard είναι και δεινός κυνηγός.
Ο πρώτος κύκλος της σειράς «Οι Βίκινγκ των πάγων» εκάνε πρεμιέρα στο Viasat Explore την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 22:45