Leaving Soon: Οι ταινίες που φεύγουν τον Μάιο από την πλατφόρμα του CINOBO!


To CINOBO μας ενημερώνει για τις σινεφίλ ταινίες που εγκαταλείπουν μέσα στον Μάιο την εφαρμογή, με μια τελευταία προειδοποίηση, καθώς μέσα από την κατηγορία Leaving Soon ενημερώνεσαι για τις ταινίες που φεύγουν από την πλατφόρμα…

Ανάμεσα τους:
Τσώρτσιλ (Churchill) 
Ο Μπράιαν Κοξ παραδίδει μαθήματα ηθοποιίας σε ένα εκ βαθέων πορτρέτο του ασυμβίβαστου Τσόρτσιλ. Αν ποτέ αναρωτήθηκες πώς είναι να κρατάς το μέλλον του κόσμου στα χέρια σου, αυτή η ταινία είναι για σένα.
Διαθέσιμη μέχρι και 10/5/21

Sweet Virginia
Ένας άντρας κατατρώγεται από τους δαίμονές του στο απομονωμένο σκηνικό της Αλάσκας, σε ένα νεο-νουάρ, βίαιο θρίλερ όπου κάθε βήμα απλώνει και μια νέα αίσθηση θανάτου. Με τον "Punisher" Τζο Μπέρνθαλ ("Walking Dead", "Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ").
Διαθέσιμη μέχρι και 10/5/21

Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου (Beasts of the Southern Wild)
Μια μεγάλη στιγμή του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά. Σωρεία βραβείων στις Κάννες και 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσα στις οποίες και για το Α’ Γυναικέιου Ρόλου για τη συγκλονιστική τοσοδούλα Κουβένζανε Γουάλις.
Διαθέσιμη μέχρι και 17/5/21


Γεροντοφιλία (Gerontophilia)

Ο μεγάλος προβοκάτορας του αναρχοqueer κινήματος, Μπρους ΛαΜπρους, αφηγήται τον έρωτα ενός 18χρονου με έναν 81χρονο, σε μια πρωτόγνωρα τρυφερή (για τα δεδομένα του σκηνοθέτη) αισθηματική κομεντί για τη δύναμη του έρωτα να μην υπολογίζει φύλα, φυλές και ηλικίες.
Διαθέσιμη μέχρι και 17/5/21

Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star Is Born)

80 χρόνια πριν γεννηθεί το "αστέρι" της Γκάγκα, γεννήθηκε αυτό της μοναδικής Τζάνετ Γκέινορ. Η πρώτη και ίσως η καλύτερη εκδοχή της κλασικής χολιγουντιανής ιστορίας, που ακόμα συγκινεί και συναρπάζει.
Διαθέσιμη μέχρι και 24/5/21

Παράδεισος

Ζωές και πεπρωμένα διασταυρώνονται σε καιρό πολέμου, όμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Από τις πιο αξέχαστες τελευταίες σκηνές των ‘10s και καταπληκτική ασπρόμαυρη φωτογραφία.
Διαθέσιμη μέχρι και 24/5/21

Μεταμορφώσεις (Metamorphoses)
Ο ίδιος ο Οβίδιος δεν θα περίμενε ποτέ ότι το magnum opus του θα γνώριζε μια τέτοια κινηματογραφική μεταφορά, που βρίθει από ερωτισμό και θαυμασμό απέναντι στο μεγαλείο της φύσης. Ανθρώπινης και μη.
Διαθέσιμη μέχρι και 31/5/21

Εκατό και Μία Νύχτες του Σιμόν Σινεμά (The One Hundred and One Nights of Simon Cinema)

Το πιο διασκεδαστικό σινεφιλικό παιχνίδι της Ανιές Βαρντά, όπου το σινεμά, οι ιστορίες και οι αναμνήσεις γίνονται ένα. Ποιοι είμαστε εξάλλου χωρίς αυτά που αγαπήσαμε;
Διαθέσιμη μέχρι και 31/5/21