“Συμφωνία συγχώνευσης AT &T's WarnerMedia και Discovery Inc. επιφέρει αλλαγές στην παγκόσμια D2C ψυχαγωγία”...


“AT&T's WarnerMedia και Discovery Inc. συμφωνήσαν στη συγχώνευση και στην δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου ηγέτη στην D2C ψυχαγωγία”...

AT &T's WarnerMedia και Discovery Inc. προχωρούν μαζί στην δημιουργία μιας αυτόνομης εταιρείας που θα συνδυάζει όλες τις λειτουργίες των χαρτοφυλακίων τους με κύριο στόχο τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου ηγέτη στην ψυχαγωγία!


AT & T Inc. (NYSE:T) και
Discovery, Inc. (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) ανακοίνωσαν σήμερα μια οριστική συμφωνία για να συνδυάσουν τα κορυφαία χαρτοφυλάκια ψυχαγωγίας, αθλητισμού και ειδήσεων της WarnerMedia, με τα κορυφαία χαρτοφυλάκια φανταστικής μυθοπλασίας και διεθνών δικτύων ψυχαγωγίας και αθλητισμού της Discovery για να δημιουργήσουν μια κορυφαία, αυτόνομη παγκόσμια εταιρεία ψυχαγωγίας.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η οποία είναι δομημένη ως συναλλαγή Reverse Morris Trust, η AT&T θα λάβει 43 δισεκατομμύρια δολάρια (υπόκειται σε προσαρμογή) σε συνδυασμό μετρητών, χρεωστικών τίτλων και διατήρησης ορισμένου χρέους της WarnerMedia και των μετόχων της AT & T θα λάβει μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 71% της νέας εταιρείας · Οι μέτοχοι της Discovery θα κατέχουν το 29% της νέας εταιρείας. Τα Διοικητικά Συμβούλια τόσο της AT&T όσο και της Discovery έχουν ήδη εγκρίνει τη συναλλαγή.

Οι εταιρείες αναμένουν ότι η συναλλαγή θα δημιουργήσει σημαντική αξία για τους μετόχους AT&T και Discovery από:
- Από τη συγκέντρωση των ισχυρότερων ηγετικών ομάδων, δημιουργούς περιεχομένου και υψηλής ποιότητας σειρές και βιβλιοθήκες ταινιών στην επιχείρηση μέσων.
- Επιτάχυνση των σχεδίων και των δύο εταιρειών για κορυφαίες υπηρεσίες συνεχούς ροής απευθείας προς τον καταναλωτή (D2C) για παγκόσμιους καταναλωτές.
- Ενοποίηση συμπληρωματικών και διαφορετικών δυνατοτήτων περιεχομένου με ευρεία γοητεία - Τα ισχυρά στούντιο και το χαρτοφυλάκιο της εικονικής ψυχαγωγίας, των κινούμενων σχεδίων, των ειδήσεων και των αθλημάτων της WarnerMedia με την παγκόσμια ηγετική θέση της Discovery στη διεθνή ψυχαγωγία και αθλητισμό.
- Η δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα έχει σημαντική κλίμακα και επενδυτικούς πόρους με προβλεπόμενα έσοδα 2023 περίπου $ 52 δισεκατομμύρια, προσαρμοσμένο EBITDA περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έναν κορυφαίο κλάδο μετατροπής Free Cash Flow περίπου 60%.
- Δημιουργία τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αναμενόμενες συνέργειες κόστους ετησίως για τη νέα εταιρεία για την αύξηση των επενδύσεών της σε περιεχόμενο και ψηφιακή καινοτομία και για την κλιμάκωση της παγκόσμιας επιχείρησης D2C.

Για την AT&T και τους μετόχους της, αυτή η συναλλαγή παρέχει την ευκαιρία να ξεκλειδώσετε την αξία των περιουσιακών στοιχείων μέσων και να τοποθετήσετε καλύτερα την επιχείρηση μέσων για να επωφεληθείτε από τις ελκυστικές τάσεις D2C στον κλάδο. Επιπλέον, η συναλλαγή επιτρέπει στην εταιρεία να αξιοποιήσει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη ζήτηση σύνδεσης:
Οι μέτοχοι της AT&T συμμετέχουν σε μια κορυφαία εταιρεία πολυμέσων με ένα ευρύ παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων, τεράστιο δυναμικό D2C και ενισχυμένα συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία.
Δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες αξίας για τους μετόχους της AT&T μέσω της ενίσχυσης των επενδύσεων σε τομείς ανάπτυξης - κινητών και σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων.
Η βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης μετά το κλείσιμο θα τοποθετήσει την AT&T ως μία από τις καλύτερες εταιρείες ευρυζωνικών υπηρεσιών 5G και ινών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αποτελέσματα σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες - μία ευρυζωνική συνδεσιμότητα και τα άλλα μέσα - για να εντείνει την επενδυτική εστίαση και να προσελκύσει την καλύτερη επενδυτική βάση για κάθε εταιρεία.

Ένας ισχυρότερος ανταγωνιστής στην παγκόσμια ροή
Η νέα εταιρεία θα ανταγωνιστεί παγκοσμίως στην ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση D2C (άμεσης πρόσβασης προς τους καταναλωτές) - φέρνοντας συναρπαστικό περιεχόμενο στους συνδρομητές D2C σε όλο το χαρτοφυλάκιό της, συμπεριλαμβανομένου του HBO Max και της Discovery+ (που πρόσφατα κυκλοφόρησε). Η συναλλαγή θα συνδυάσει τη βιβλιοθήκη αποθηκευμένου περιεχομένου της WarnerMedia με τη δημοφιλή και πολύτιμη IP, με το παγκόσμιο αποτύπωμα της Discovery, το περιεχόμενο τοπικής γλώσσας και τη βαθιά περιφερειακή εμπειρογνωμοσύνη σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές. Η νέα εταιρεία θα είναι σε θέση να επενδύσει σε περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο για τις υπηρεσίες ροής, να βελτιώσει τις επιλογές προγραμματισμού σε όλα τα παγκόσμια γραμμικά συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια και να προσφέρει πιο καινοτόμες εμπειρίες βίντεο και επιλογές καταναλωτών.


Ένωση δυναμικών, διαρκών και ιστορικών εμπορικών σημάτων και franchise

Η εταιρεία περιεχομένου "pure play" θα κατέχει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στον κόσμο με σχεδόν 200.000 ώρες εικονικού προγραμματισμού και θα συγκεντρώσει περισσότερες από 100 από τις πιο αγαπημένες, δημοφιλείς και αξιόπιστες μάρκες στον κόσμο σε ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ψυχαγωγίας, όπως: HBO, Warner Bros., Discovery, DC Comics, CNN, Cartoon Network, HGTV, Food Network, the Turner Networks, TNT, TBS, Eurosport, Magnolia, TLC, Animal Planet, ID και πολλά άλλα.

Η νέα εταιρεία θα είναι σε θέση να αυξήσει τις επενδύσεις και τις δυνατότητες σε πρωτότυπο περιεχόμενο και προγραμματισμό. Δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για αφηγητές και ανεξάρτητους δημιουργούς. εξυπηρέτηση πελατών με καινοτόμες εμπειρίες βίντεο και σημεία αφοσίωσης. και να προωθήσει περισσότερες επενδύσεις σε υψηλής ποιότητας, φιλικό προς την οικογένεια περιεχόμενο μη φαντασίας.

Ηγεσία, διακυβέρνηση και δομή
Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Discovery David Zaslav θα ηγηθεί της προτεινόμενης νέας εταιρείας με μια κορυφαία ομάδα διαχείρισης και κορυφαία επιχειρησιακή και δημιουργική ηγεσία και από τις δύο εταιρείες.
Οι τρέχουσες πολλαπλές κατηγορίες μετοχών της Discovery θα ενοποιηθούν σε μία κατηγορία με μία ψήφο ανά μετοχή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρείας θα αποτελείται από 13 μέλη, 7 αρχικά διορισμένα από την AT&T, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Η Discovery θα διορίσει αρχικά 6 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του CEO David Zaslav.

Εκτελεστικός - Σχολιασμός
Ο John Stankey είπε:

«Αυτή η συμφωνία ενώνει δύο ηγέτες ψυχαγωγίας με συμπληρωματικά πλεονεκτήματα περιεχομένου και τοποθετεί τη νέα εταιρεία ως μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες πλατφόρμες ροής άμεσης πρόσβασης προς τους καταναλωτές. Θα υποστηρίξει τη φανταστική ανάπτυξη και τη διεθνή κυκλοφορία του HBO Max με το παγκόσμιο αποτύπωμα της Discovery και θα δημιουργήσει αποδοτικότητα που μπορεί να επανεπενδυθεί για την παραγωγή πιο εξαιρετικού περιεχομένου και για να δώσει στους καταναλωτές αυτό που θέλουν. Για τους μετόχους της AT&T, αυτή είναι μια ευκαιρία που ξεκλειδώνει την αξία σε μία από τις καλύτερες εταιρείες ευρυζωνικών κεφαλαίων, επικεντρωμένη πλέον στην επένδυση σε 5G και fiber για να καλύψει σημαντική, μακροπρόθεσμη ζήτηση συνδεσιμότητας. Οι μέτοχοι της AT&T θα διατηρήσουν το μερίδιό τους στην κορυφαία εταιρεία επικοινωνιών που διαθέτει ελκυστικό μέρισμα. Επιπλέον, θα πάρουν μερίδιο στη νέα εταιρεία, και ήδη παγκόσμιο ηγέτη μέσων που μπορεί να δημιουργήσει μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ροής στον κόσμο. "

David Zaslav είπε:

"Κατά τη διάρκεια των πολλών συνομιλιών μου με τον John, επιστρέφουμε πάντα στην ίδια απλή και ισχυρή στρατηγική αρχή: αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι καλύτερα και πιο πολύτιμα μαζί. Είναι εξαιρετικά συναρπαστικός ο συνδυασμός τέτοιων ιστορικών εμπορικών σημάτων, παγκόσμιας κλάσης δημοσιογραφίας και εμβληματικών franchise κάτω από μια στέγη να ξεκλειδώσουν τόση αξία και ευκαιρία. Με μια βιβλιοθήκη από αγαπημένα IP, ομάδες διαχείρισης δυναμίτη και παγκόσμια τεχνογνωσία σε κάθε αγορά στον κόσμο, πιστεύουμε ότι όλοι κερδίζουν ... καταναλωτές με πιο διαφορετικές επιλογές, ταλέντα και αφηγητές με περισσότερους πόρους και συναρπαστικά μονοπάτια για μεγαλύτερο κοινό και μέτοχοι με μια παγκόσμια αναπτυσσόμενη εταιρεία δεσμευμένοι σε έναν ισχυρό ισολογισμό που είναι σε καλύτερη θέση να ανταγωνιστεί τα μεγαλύτερα Studios ταινίων στον κόσμο. Θα χτίσουμε ένα νέο κεφάλαιο μαζί με τη δημιουργική και ταλαντούχα ομάδα της WarnerMedia και αυτά τα απίστευτα περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε μια σχεδόν 100χρονη κληρονομιά της πιο υπέροχης αφήγησης στον κόσμο. Αυτή θα είναι η μοναδική μας αποστολή: να επικεντρωθούμε στην αφήγηση των πιο καταπληκτικών ιστοριών και να διασκεδάσουμε.

- Εταιρείες με κοινόχρηστες αξίες, συμπληρωματικά περιουσιακά στοιχεία και εικονικές επωνυμίες και franchise, θα προσφέρουν το πιο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο περιεχομένου στον κόσμο
- Η WarnerMedia και η Discovery, Inc. ανήκουν στους μεγαλύτερους παίκτες της παγκόσμιας ροής
- Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Discovery David Zaslav θα ηγηθεί της Νέας Εταιρείας με στελέχη και των δύο εταιρειών σε βασικούς ρόλους ηγεσίας