To CANAL+ θα αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο 70% στην SPI International...


To CANAL+ θα αποκτήσει τo πλειοψηφικό μερίδιο 70% στην SPI International διατηρώντας παράλληλα την τρέχουσα ομάδα διαχείρισης και τη λειτουργική δομή...
Η SPI INTERNATIONAL, μια παγκόσμια εταιρεία πολυμέσων που λειτουργεί 42 τηλεοπτικά κανάλια και πολλά ψηφιακά προϊόντα σε έξι ηπείρους, και ένας σημαντικός παίκτης στη διανομή και τη μετάδοση περιεχομένου παγκοσμίως, τώρα ενώνει τις δυνάμεις της με τον Canal+ Group.
Ο όμιλος CANAL+ είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος φορέας συνδρομητικής τηλεόρασης και σημαντικός παίκτης στην τηλεόραση δωρεάν στη Γαλλία. Το CANAL+ έχει ένα ευρύ διεθνές αποτύπωμα με παρουσία σε 40 χώρες στην Ευρώπη, την υποσαχάρια Αφρική και την Ασία. Στην Ευρώπη, το CANAL+ έχει ισχυρή παρουσία στην ηπειρωτική Γαλλία και την Πολωνία και έχει επίσης αποκτήσει την πλατφόρμα του Ομίλου M7 το 2019. Ο Όμιλος ανέρχεται σε 22 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και έχει γνωρίσει μια συνεχή ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων του τα τελευταία χρόνια. Αυτή η εξαγορά θα βοηθήσει CANAL + να επεκτείνει τη στρατηγική επένδυσης ως προς το περιεχόμενο και να ενισχύσει τις προσφορές της στις διάφορες αγορές της, στηριζόμενη σε ευρωπαϊκό ηγέτη Studiocanal, Κίνο S WIAT στην Πολωνία, και τώρα SPI INTERNATIONAL.
Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει τον συνδυασμό συμπληρωματικής τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων, οι σημερινοί ιδιοκτήτες της SPI Loni Farhi & Berk Uziyel θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται και να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις της SPI με την υποστήριξη της εκτελεστικής τους επιτροπής, ενώ τα μέρη θα είναι σε θέση να δημιουργηθούν αμοιβαίες συνέργειες για να ενισχυθεί περαιτέρω η παρουσία των δύο ομάδων στις διεθνείς αγορές.

Σε κοινή δήλωση, οι Loni Farhi & Berk Uziyel, υπογράμμισαν:«Είναι πολύ συναρπαστικά νέα και η αρχή μιας νέας εποχής για το SPI INTERNATIONAL. Το CANAL+ και το SPI μοιράζονται ένα κοινό όραμα για συνεχή ανάπτυξη και ισχυρή διεθνή παρουσία. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι εδώ και χρόνια, όπου έχουμε χτίσει μια μεγάλη παράδοση συνεργασιών και επίτευξης αμοιβαίων στόχων. Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κάτω από μια στέγη. Το SPI θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξή του με το CANAL+ ενώ θα αξιοποιήσει τις φυσικές συνέργειες. Το SPI INTERNATIONAL έχει μια εκπληκτικά ταλαντούχα ομάδα που έχει δημιουργήσει απίστευτη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία. Τώρα, με αυτή τη μεγάλη ομάδα και με πολύ ενθουσιασμό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να γίνουμε μέρος της οικογένειας CANAL+. Οι ενωμένες δυνάμεις μας θα ενισχύσουν τα υπάρχοντα ψυχαγωγικά προϊόντα και θα επεκτείνουν τη διανομή του συναρπαστικού περιεχομένου μας σε πολύ μεγαλύτερο κοινό. "
Για τον Maxime Saada, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου CANAL+: « Η απόκτηση του SPI INTERNATIONAL είναι μέρος της στρατηγικής που εφαρμόζουμε εδώ και αρκετά χρόνια. Το CANAL+ έχει σήμερα 22 εκατομμύρια συνδρομητές σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 15 στην Ευρώπη. Έχουμε θέσει ως στόχο να φτάσουμε τουλάχιστον τα 30 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2025 και το SPI INTERNATIONAL θα είναι σίγουρα ένα βασικό πλεονέκτημα για την επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας ».
Ο Jacques du Puy , Διευθύνων Σύμβουλος της CANAL+ International δήλωσε: « Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον SPI στον όμιλό μας. Αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί ένα νέο στρατηγικό βήμα για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού περιεχομένου μας. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναπτύξουμε νέες συνέργειες και επιχειρήσεις για τις δραστηριότητές μας, ειδικά στην πολωνική αγορά και στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όπου η CANAL+ λειτουργεί μέσω των σημάτων M7 .
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται φυσικά στην έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών στα οικεία εδάφη (συμπεριλαμβανομένων ιδίως των αρχών που είναι υπεύθυνες για την αντιμονοπωλιακή και τον έλεγχο των συγκεντρώσεων).


Σχετικά με την CANAL+ GROUP

Ο όμιλος CANAL+ είναι κορυφαία εταιρεία πολυμέσων και φορέας συνδρομητικής τηλεόρασης. Είναι επίσης ένας κορυφαίος παίκτης στη γαλλική τηλεόραση δωρεάν. Ο όμιλος CANAL+ έχει ένα ευρύ διεθνές αποτύπωμα με παρουσία στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Ο όμιλος CANAL+ ανέρχεται συνολικά σε 21,8 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 8,7 εκατομμυρίων στην ηπειρωτική Γαλλία. Με το STUDIOCANAL και το KINO SWIAT, η CANAL+ Group είναι επίσης ένας ηγέτης στην Ευρώπη στην παραγωγή, απόκτηση και διανομή ταινιών μεγάλου μήκους και τηλεοπτικών σειρών. Ο όμιλος CANAL+ ανήκει εξ ολοκλήρου σε παγκόσμιο περιεχόμενο, ομάδα μέσων και επικοινωνιών, Vivendi.

Σχετικά με το SPI INTERNATIONAL
Η SPI INTERNATIONAL είναι μια παγκόσμια εταιρεία πολυμέσων που λειτουργεί 42 τηλεοπτικά κανάλια, πολλά ψηφιακά προϊόντα σε έξι ηπείρους και ένας σημαντικός παίκτης στη διανομή και τη μετάδοση περιεχομένου παγκοσμίως.
Το SPI ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια και έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της τηλεόρασης και της ραδιοτηλεόρασης. Η εταιρεία λειτουργεί πολλαπλά κανάλια δωρεάν και συνδρομητικής τηλεόρασης σε χώρες της ΚΑΕ, της Δυτικής Ευρώπης, της ΚΑΚ και του πρώην Γιουγκό, συμπεριλαμβανομένων των βασικών ευρωπαϊκών αγορών όπως η Πολωνία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Σερβία, οι Κάτω Χώρες και η Ρωσία. Ο SPI είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών κινηματογράφου στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, με το FilmBox να είναι η κορυφαία κινηματογραφική υπηρεσία του. Ο Όμιλος SPI κατέχει μια σουίτα παλαιών εμπορικών σημάτων που έχουν γίνει οικεία ονόματα όπως FilmBox, Film1, Kino Polska, Stopklatka, Dizi μαζί με διαφορετικά θεματικά κανάλια και υπηρεσίες ροής.
Οι μάρκες της SPI προσεγγίζουν εκατομμύρια νοικοκυριά μέσω φορέων εκμετάλλευσης, πλατφορμών συνεργατών και ψηφιακών προϊόντων της SPI παγκοσμίως. Σε συνεργασία με περισσότερους από 700 χειριστές παγκοσμίως, το SPI χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής παρέχοντας στους συνδρομητές του πρόσβαση στο γραμμικό και κατ 'απαίτηση περιεχόμενο του SPI και στην υπηρεσία FilmBox+ που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές. Η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα ψηφιακή υπηρεσία, την Dizi, έναν υπερσύγχρονο συγκεντρωτή της καλύτερης τουρκικής σειράς παγκοσμίως. Η SPI κατέχει επίσης και διαχειρίζεται τα εμπορικά σήματα των κινηματογραφικών υπηρεσιών Film1 στην Ολλανδία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων γραμμικών καναλιών και μιας υπηρεσίας κατ 'απαίτηση.
Για πάνω από 25 χρόνια, η SPI INTERNATIONAL είναι ο κορυφαίος προμηθευτής θεατρικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων στις διεθνείς αγορές. Οι σταθερές συμμαχίες της SPI με μεγάλους προμηθευτές αδειών παρέχουν συναρπαστικό περιεχόμενο, με ισχυρή αναγνώριση και μεγάλη ζήτηση.