To TF1 ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με το World Rugby στην ελεύθερη τηλεόραση.


To TF1, το οποίο έχει μεταδώσει στην ελεύθερη τηλεόραση όλα τα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι (από το 1991, εκτός από ένα του 2003), ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με το World Rugby (Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι).
Ο γαλλικός επίγειος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση όλων των δικαιωμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2023, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Οκτωβρίου, καθώς και αυτά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2021 (Γυναικών), που θα διεξαχθούν στη Νέα Ζηλανδία από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2022.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ανδρών που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία θα είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του 2023.

Ο Gilles Pélisson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TF1, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στους Γάλλους θεατές δωρεάν κάλυψη αυτών των σπουδαίων γεγονότων. Αυτή η συνεργασία είναι ο καρπός της δέσμευσής μας για το ράγκμπι, τις αξίες του οποίου είμαστε υπερήφανοι που προωθούμε σε ένα πολύ ευρύ κοινό, με μια πολλά υποσχόμενη γαλλική ομάδα ».

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στο Stade de France για έναν αγώνα μεταξύ της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και των All Blacks. Στη συνέχεια, 10 πόλεις υποδοχής και 9 γήπεδα θα φιλοξενήσουν το Παγκοσμίο Κυπέλλο Ράγκμπι σε διάστημα επτά εβδομάδων.


Ο Alan Gilpin, Διευθύνων Σύμβουλος του World Rugby δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τον Όμιλο TF1. Τα Παγκόσμια Κύπελλα Ράγκμπι του 2022 και του 2023 μας προσφέρουν μια χρυσή ευκαιρία να προσεγγίσουμε και να εμπνεύσουμε νέους οπαδούς σε όλη τη Γαλλία και γνωρίζουμε ότι το TF1, με το πάθος και την τεχνογνωσία του στη μετάδοση ζωντανών διεθνών αθλητικών γεγονότων, θα αποτυπώσει τέλεια τη δράση, την ένταση, το συναίσθημα και την ιστορία πίσω από τους αγώνες.