RTL Deutschland και SES ASTRA επέκτειναν τη μακροπρόθεσμη συνεργασία τους με συμφωνία διανομής μέσω της τροχιακής θέσης Astra 19.2Ε!

RTL Deutschland και SES ASTRA επέκτειναν τη μακροπρόθεσμη συνεργασία τους με συμφωνία διανομής μέσω της τροχιακής θέσης Astra 19.2Ε!


Το RTL Deutschland και η δορυφορική εταιρεία SES ASTRA επέκτειναν τη μακροπρόθεσμη συνεργασία τους. Η συμφωνία καλύπτει τη διανομή των τηλεοπτικών προσφορών του RTL στη Γερμανία και την Αυστρία μέσω της τροχιακής θέσης Astra 19,2° Ανατολικά. Συγκεκριμένα, αφορά τα παρακάτω κανάλια σε SD (FTA) και HD εκδόσεις (μέσω “HD+”): “RTL, VOX, ntv, NITRO, SUPER RTL, TOGGO plus (σε SD), RTLup, VOXup και RTLZWEI”. Επιπλέον, το 4Κ κανάλι “RTL UHD” θα συνεχιστεί, ενώ παρατάθηκε και η σύμβαση με την πλατφόρμα της “HD+”
Επιπλέον, η SES θα αναλάβει τις υπηρεσίες uplink για τα προγράμματα του RTL Deutschland από τις τοποθεσίες της στο Μόναχο και στο Betzdorf (Λουξεμβούργο) τα επόμενα χρόνια.
Andre Prahl, Chief Distribution Officer RTL Deutschland: «Η SES ASTRA είναι ένας σημαντικός συνεργάτης στη διανομή των γραμμικών προσφορών προγραμμάτων της RTL Deutschland για πολλά χρόνια. Τώρα συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία μακροπρόθεσμα. Με το κανάλι εκδηλώσεων UHD, προσφέρουμε επίσης τακτικά εξαιρετικά ελκυστικό περιεχόμενο σε εξαιρετικά ευκρινή ποιότητα εικόνας στους χρήστες μας. Ως εκ τούτου, είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσουμε και θα επεκτείνουμε αυτή την αποδεδειγμένη συνεργασία στο μέλλον».
Christoph Mühleib, Διευθύνων Σύμβουλος της SES Γερμανίας: «Οι θεατές στη Γερμανία και την Αυστρία που παρακολουθούν τηλεόραση μέσω δορυφόρου μπορούν να συνεχίσουν να βλέπουν το ποικίλο πρόγραμμα του RTL στην ποιότητα που προτιμούν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το RTL όχι μόνο θα συνεχίσει να βασίζεται στη δορυφορική μας χωρητικότητα στο μέλλον, αλλά θα βασίζεται επίσης και στις αξιόπιστες υπηρεσίες uplink μας».