Sat.tv Connect: Διαδραστική εφαρμογή της Eutelsat για Smart TVs με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη και ενίσχυση της εμπειρίας FTA Sat τηλεθέασης!

Η Eutelsat αποκαλύπτει το Sat.tv Connect, ενισχύοντας την εμπειρία δωρεάν δορυφορικής λήψης στις συνδεδεμένες τηλεοράσεις τελευταίας γενιάς.
Βελτίωση της εμπειρίας του θεατή και της έκθεσης των δωρεάν δορυφορικών καναλιών μέσω μιας διεπαφής χρήστη υψηλής απόδοσης που είναι προσβάσιμη στις πιο πρόσφατες τηλεοράσεις. Υποστηρίζοντας την προσπάθεια της Eutelsat να βελτιώσει την υπηρεσία μετάδοσης που παρέχεται σε κανάλια ελεύθερης πρόσβασης που μεταφέρονται στους δορυφόρους της.

Στην IBC 2024, ο Όμιλος Eutelsat (ISIN: FR0010221234 - Euronext Χρηματιστήριο Παρισίων / Λονδίνου: ETL) λανσάρει το Sat.tv Connect, τη νέα του διαδραστική εφαρμογή για συνδεδεμένες τηλεοράσεις (με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη) αφιερωμένη στο εκατοντάδες κανάλια εκπέμπουν δωρεάν στους δορυφόρους της. Η εφαρμογή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Eutelsat να βελτιώσει την υπηρεσία μετάδοσης που παρέχεται σε κανάλια ελεύθερης πρόσβασης που μεταφέρονται στους δορυφόρους της.
Πάνω από τα μισά νοικοκυριά παγκοσμίως είναι εξοπλισμένα με έξυπνη τηλεόραση, αλλά πολλά έχουν ανεπαρκές εύρος ζώνης για να λαμβάνουν προγράμματα σε καλή ποιότητα μέσω Διαδικτύου και απαιτούν λήψη δορυφορικής τηλεόρασης. Το Sat.tv Connect αποτελεί μέρος μιας υβριδικής διαμόρφωσης – συνδυάζει την πρόσβαση σε ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια μέσω δορυφόρου, σε υψηλή ανάλυση, με πρόσθετες συνδεδεμένες υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου. Το Sat.tv Connect ενσωματώνει λειτουργίες UX αιχμής, όπως πολυγλωσσική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων γλωσσών από δεξιά προς τα αριστερά και δυνατότητα πολλαπλών δορυφόρων.
Το Sat.tv Connect προσφέρει έναν οδηγό καναλιών και προγραμμάτων που βελτιώνει την πλοήγηση στα εκατοντάδες κανάλια που μεταδίδονται δωρεάν μέσω των δορυφόρων του και λαμβάνονται από περισσότερα από 120 εκατομμύρια νοικοκυριά τηλεόρασης απευθείας στο σπίτι στην περιοχή EMEA. Η διεπαφή χρήστη του διαθέτει προβολές Now, Tonight & Week, έναν βελτιωμένο Ηλεκτρονικό Οδηγό προγράμματος (EPG) και ένα πλήρες πακέτο πληροφοριών προγράμματος (PIP) για τη βελτίωση της εμπειρίας ανακάλυψης περιεχομένου βίντεο.
Η υπηρεσία Sat.tv, που έχει ήδη αναπτυχθεί σε μια αυξανόμενη βάση καταναλωτικών δορυφορικών αποκωδικοποιητών, είναι πλέον διαθέσιμη σε συνδεδεμένες τηλεοράσεις νέας γενιάς (με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη) χάρη στο «Sat.tv Connect». Συνδυάζει δύο πρότυπα τεχνολογίας διαδραστικής τηλεόρασης HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband Television), η οποία είναι ήδη παρούσα σε όλες τις κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές με επώνυμα ονόματα, και το DVB-I, το πρόσφατο πρότυπο για λογικό προγραμματισμό καναλιών, το οποίο είναι διαθέσιμο σε έναν αυξανόμενο αριθμό νέων Οι σειρές τηλεοράσεων στην αγορά, καθιστώντας την συμβατή με περισσότερα από 3.000 μοντέλα τηλεοράσεων.
Ο Laurence Delpy, Πρόεδρος της Επιχειρηματικής Μονάδας Βίντεο στον Όμιλο Eutelsat σχολίασε: «Ως ο κορυφαίος δορυφορικός φορέας για δωρεάν διανομή τηλεόρασης στην EMEA, τόσο σε αριθμό καναλιών που μεταδίδονται όσο και σε αριθμό νοικοκυριών που εξυπηρετούνται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε τη νέα Εφαρμογή Sat.tv Connect. Το Sat.tv Connect ενισχύει τόσο την ποιότητα της υπηρεσίας που παρέχεται στους πελάτες εκπομπής μας, φέρνοντας μεγαλύτερη ορατότητα για τα κανάλια, βελτιώνοντας παράλληλα την δυνατότητα ανακάλυψης περιεχομένου και την εμπειρία προβολής τηλεόρασης για τους τελικούς χρήστες».