«Τα μεγαλειώδη ζώα της Αφρικής» και Feelgood Highlights Σεπτεμβρίου μέσα από την οθόνη του Viasat Νature HD: Κορυφαίες στιγμές...

«Τα μεγαλειώδη ζώα της Αφρικής» και Feelgood Highlights Σεπτεμβρίου μέσα από την οθόνη του Viasat Νature HD: Κορυφαίες στιγμές...
Μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών διανομής “COSMOTE TV (SAT + ΟΤΤ) και NOVA (SAT + EON TV) σε High Definition”! Παράλληλα οι πλατφόρμες διαθέτουν και On demand πρόσβαση μέσω της VoD πλατφόρμας "Viasat Channels" σε "COSMOTE TV Streaming" και VoD ανά κανάλι σε "EON TV" και των Multiscreen εφαρμογών τους...
Nicolas A.

...
Feelgood Highlights Σεπτεμβρίου μέσα από την οθόνη του Viasat Νature HD: Κορυφαίες στιγμές...
Αυτό τον Σεπτέμβριο στο Viasat Nature: «Τα μεγαλειώδη ζώα της Αφρικής», μια συναρπαστική εξερεύνηση της αφρικανικής σαβάνας, παρουσιάζοντας την καθημερινή ζωή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μερικά από τα πιο επιβλητικά ζώα του πλανήτη. Το ντοκιμαντέρ «Μοιραίος πλανήτης» αναπαριστά την ιστορία της Γης από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα, εστιάζοντας στις κοσμογονικές καταστροφές και στις περιόδους μαζικού αφανισμού που έχουν διαμορφώσει τον πλανήτη μας. Τέλος, «Η επιστροφή του αγριογούρουνου» παρουσιάζει την αναπάντεχη επιστροφή του αγριογούρουνου στην Ευρώπη και αναδεικνύει την εξυπνάδα και τις ικανότητες επιβίωσης αυτού του υποτιμημένου ζώου.
...
Μεγαλειώδη ζώα της Αφρικής
Πρεμιέρα Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Κύκλος: 1, Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Great Species of Africa, Έτος: 2023

Ταξιδέψτε δίπλα σε μια οικογένεια ελεφάντων και παρακολουθήστε τη συγκλονιστική διαδρομή αυτών των επιβλητικών ζώων τα οποία μπορούν να καλύψουν αποστάσεις μέχρι και 100 μίλια καθημερινά. Δείτε, ακόμα, τα πιο δυνατά αρπακτικά, όπως τσιτάχ και λεοπαρδάλεις, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σε κάθε βήμα. Δείτε να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας το μεγαλύτερο θαύμα της φύσης, η μετανάστευση των γκνου στην Αφρική, γνωρίστε τον μοναδικό και αδιαμφισβήτητο βασιλιά της ζούγκλας, το λιοντάρι, και ανακαλύψτε άγνωστα στοιχεία για τις ύαινες, τα όρνια και πολλά ακόμα εντυπωσιακά είδη της αφρικανικής σαβάνας.

Μοιραίος πλανήτης
Πρεμιέρα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Κύκλος: 1, Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ φυσικός κόσμος/ επιστήμες/ τεχνολογία
Πρωτότυπος τίτλος: Fateful Planet, Έτος: 2023

Η Γη δημιουργήθηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια από ένα γιγάντιο σύννεφο κοσμικής σκόνης και θερμών αερίων. Η ιστορία του πλανήτη μας σημαδεύτηκε από κοσμογονικές καταστροφές: συγκρούσεις που συντελέστηκαν στο ηλιακό μας σύστημα, πτώσεις αστεροειδών, ολέθριες ηφαιστειακές εκρήξεις ή παγκόσμιες κλιματικές κρίσεις. Οι επιστήμονες αναγνωρίζουν πέντε περιόδους μαζικού αφανισμού, στη διάρκεια καθεμιάς από τις οποίες τα περισσότερα είδη που ζούσαν στη γη εξαφανίστηκαν, κατά τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια. Η σειρά αναπαριστά τις κοσμικές καταστροφές που ευθύνονται για την ύπαρξη του πλανήτη και την τροχιά του στο ηλιακό σύστημα.

Αφιέρωμα: Κάθε Παρασκευή είναι αφιερωμένη στα αρπακτικά
Κάθε Παρασκευή του Σεπτεμβρίου από 21:00

Τα ταχύτερα, τρομακτικότερα, φονικότερα - αυτόν τον μήνα εξερευνούμε τον καταπληκτικό κόσμο των εντυπωσιακότερων αρπακτικών του πλανήτη και παρακολουθούμε τις δοκιμασίες και τις ταλαιπωρίες που υφίστανται οι ύαινες και τα φίδια, οι λύκοι, οι γατόπαρδοι και πολλοί ακόμα θηρευτές... πώς επιβιώνουν, πώς επιτίθενται και σκοτώνουν; Κάποιες από τις ικανότητές τους και τα εργαλεία που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους αυτά τα ζώα είναι καινοτόμα και συχνά απροσδόκητα. Στη σειρά αυτή θα μάθουμε όλα τα κόλπα του υπέρτατου θηρευτή, μόνο στο Viasat Nature.

Η επιστροφή του αγριογούρουνου
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Wild Boar: The Comeback, Έτος: 2018

Αυτή είναι η ιστορία του πιο υποτιμημένου ζώου των δασών μας και της δυναμικής επιστροφής του. Το αγριογούρουνο, που κάποτε είχε εξαφανιστεί από τις χώρες που ανήκαν στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, είχε μια μεγάλη ευκαιρία να επιβιώσει στη δυτική Ευρώπη καταναλώνοντας γεωργικά προϊόντα. Τρέφεται με ρίζες, έντομα και κουφάρια στους πρόποδες των Άλπεων, ενώ έχει την ικανότητα να αποφεύγει τους θηρευτές του. Πολλοί αγρότες και κάτοικοι αστικών περιοχών θεωρούν την επιτυχία του αγριογούρουνου μια σοβαρή σύγχρονη μάστιγα, όμως αυτό το ντοκιμαντέρ μέσω του οποίου διασχίζουμε τα δάση της Αυστρίας, Γαλλίας και Πολωνίας είναι υπέρ του αγριογούρουνου και αποκαλύπτει πόσο έξυπνο και χαριτωμένο ζώο είναι, αλλά και τις εξαιρετικές του ικανότητες επιβίωσης.