“Το RTL χάνει την αγωγή διανομής FTA καναλιών της κατά της ξενοδοχειακής αλυσίδας Pestana Group στη Πορτογαλία”!

Η RTL Television έχασε μια δίκη κατά της ξενοδοχειακής αλυσίδας Pestana Group (Πορτογαλία) σχετικά με τη διανομή του τηλεοπτικού της καναλιού RTL μέσω FTA DTH λήψης.
...
Ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ισχυρίστηκε ότι η Pestana διένειμε το RTL TV σε δύο από τα ξενοδοχεία του στη Πορτογαλία μεταξύ Μαΐου 2013 και Φεβρουαρίου 2014, χωρίς προηγούμενη άδεια.
Η τηλεόραση RTL κίνησε αγωγή στο Δικαστήριο Πνευματικής Ιδιοκτησίας, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Εφετείο της Λισσαβόνα και στη συνέχεια στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δικαιοσύνης. Όλες οι νομικές αρχές έκριναν ότι η αγωγή είναι αβάσιμη, απόφαση που επιβεβαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Δικαιοσύνης, εγκαταστάσεις όπως τα ξενοδοχεία δεν καλύπτονται από τις έννοιες του «καλωδιακού φορέα» ή του «διανομέα καλωδίων».
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι «η ταυτόχρονη, αμετάβλητη και αμετάβλητη διανομή τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών εκπομπών που μεταδίδονται μέσω δορυφόρου και προορίζονται για FTA λήψη από το κοινό, δεν συνιστά καλωδιακή αναμετάδοση όταν πραγματοποιείται από οντότητα διαφορετική από έναν καλωδιακό διανομέα, όπως ένα ξενοδοχείο.»
"advanced-television.com"